Webp.net-resizeimage

Svečana ceremonija dodjele nagrade Zlatni indeks održana je 20. ožujka u Muzeju Mimara. „Zlatni indeks” je projekt udruge eSTUDENT koji se provodi već devetu godinu na nacionalnoj razini, a okuplja poduzeća iz cijele Hrvatske i studente s različitih sveučilišta. Projekt omogućava studentima nagraditi poduzeća koja su najviše pridonijela poboljšanju kvalitete njihovog života, odnosno pomogla u realizaciji različitih studentskih aktivnosti i projekata te nudila mogućnosti za stručne prakse ili stipendije u prethodnoj, 2018. godini.

Proglašeni su pobjednici, izabrani od strane Povjerenstva Zlatnog indeksa koje se sastoji od predstavnika hrvatskih sveučilišta, nagrade dobili u pet kategorija: stručne prakse, stipendije, ulaganje u studentske udruge i projekte, stručna potpora i organiziranje projekata te najbolji imidž. U svakoj kategoriji su odabrana dva dobitnika pojedine nagrade, jedan iz kategorije malih i srednjih poduzeća, a drugi iz kategorije velikih poduzeća.  Osim navedenih kategorija, dodijelila se i Posebna nagrada Povjerenstva onim poduzećima koje se svojim iznimnim djelovanjem i velikim doprinosom istaknulo u više kategorija te već duži niz godina podupire studentske inicijative. Dobitnici kategorije “stručne prakse” su Phillip Morris Zagreb d.o.o. i Zagrebačka banka d.d., a u kategoriji “stipendije” nagrade su primili CS Computer Systems i INA. Pet minuta d.o.o. i Zagrebačka banka d.d. bili su nagrađeni u kategoriji “ulaganja u studentske udruge i projekte”, a za iznimnu angažiranost u kategoriji “stručne potpore i organiziranja projekata” nagradu su dobili Ernst & Young Savjetovanje d.o.o. i Styria medijski servisi d.o.o. Za kraj je dodijeljena nagrada za najbolji imidž, čiji su dobitnici Ernst & Young Savjetovanje d.o.o. i Rimac Automobili d.o.o. te Posebna nagrada Povjerenstva koju su ove godine dobili Nanobit d.o.o. i Privredna banka Zagreb d.d.

Webp.net-resizeimage (1)

Svoje dojmove podijelila je Anita Batinić Bajkovec, koordinatorica za selekciju i zapošljavanje iz INE: “Događaj je prekrasno organiziran, a nagradi smo se nadali jer već godinama dosta dobro balansiramo u radu sa studentima i drago nam je da smo ju dobili”.

Iznenađena dvostrukom nagradom bila je Tena Šimon, voditeljica upravljanja zapošljavanja i vrednovanja poslodavaca iz Zagrebačke Banke d.d.: “surađujemo s eSTUDENTom već 15 godina, kao strateški partner, i ne propuštamo prijavu na ovu nagradu jer nam je to provjera koliko smo prisutni i koliko bi više trebali biti prisutni u radu udruge. Samo priznanje nam puno znači i očekivali smo jednu nagradu, ali su dvije lijepo iznenađenje”

Na ovogodišnjem, devetom Zlatnom indeksu, Povjerenstvo se sastojalo od idućih udruga: eSTUDENT, Financijski klub, Poduzetnici bez granica – EWoB, Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike, Studentski informativni kutak, Hrvatska studentska asocijacija te Savez studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Čestitamo dobitnicima i zahvaljujemo svim prijavljenim poduzećima te se veselimo novim prijavama iduće godine.

Marija Jurić