IMG_3174

Ana, Vanja, Tajana i Dino pobjednici su ovogodišnjeg Moot Court Croatia

Finalnim ročištem na Županijskom sudu u Zagrebu završeno je četvrto po redu studentsko natjecanje za pravnike, Moot Court Croatia 2016. Jedinstveno natjecanje u obliku simuliranog suđenja  u organizaciji udruge eSTUDENT ove je godine okupilo 32 ekipe studenata s pravnih fakulteta iz Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita. Samo 16 timova  dobilo je priliku sudjelovati na usmenim ročištima, a najboljima su se pokazala dva tima Pravnog fakulteta u Zagrebu.

IMG_0602

Njima je na finalnom ročištu sudilo 7 sudaca među kojima suci Vrhovnog suda, Županijskog suda u Zagrebu, renomirani odvjetnici te profesori s Katedre za obiteljsko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Najbolji su ove godine bili Ana Pintarić, Dino Gliha, Tajana Novosel i Vanja Salina, a Ana Pintarić proglašena je i najboljim govornikom natjecanja.

pobjednici

mcc govornik

Dodijeljena je i nagrada za najbolji pisani podnesak, a odnijela ju je ekipa u sastavu – Sara Andrić, Josipa Vrkljan, Nataša Vučinić i Ana Marija Rupčić.

podnesak

Sudjelovanje na natjecanju studentima je omogućilo stjecanje vrijednog  iskustva i unaprjeđenje osobnih i profesionalnih sposobnosti. Svi studenti koji su stigli do polufinala osvojili su i 10 ECTS bodova. Najbolji su dobili i vrlo vrijedne nagrade. Pobjedniča ekipa ljeto će provesti na praksi u nekima od ponajboljih odvjetničkih ureda u Zagrebu, ujedno i partnerima natjecanja, te će sudjelovati na Dubrovnik Summer School, međunarodnom seminaru kojeg udruga eSTUDENT organizira već 11. godinu zaredom. Drugoplasirana ekipa osvojila je osnovne obuke za izmiritelje u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje.

Za ostale dobitnike, vrijedne su nagrade osigurali partneri projekta Leksikografski zavod Miroslav Krleža te Narodne novine d.d