Prijave za devetu po redu konferenciju QED zaključuju se 8. svibnja. Ujedno su potvrđeni svi govornici koji će u Rovinju, od 17. do 19. svibnja, u svojim izlaganjima govoriti o inovativnost i kreativnost u IT-u. Svi koji žele naučiti kako iskoristiti puni potencijal organizacije i zaposlenika te evoluirati na sve konkurentnijem tržištu imat će priliku čuti najnovije trendove, praktične ideje i razmišljanja 24 svjetska i regionalna stručnjaka, ali i razmijeniti iskustva i ideje s ostalim sudionicima.

Već potvrđenim govornicima pridružit će se Goran Kruljac iz IBM-a CEE, tehnički menadžer za Cloud BU, koji će u svojoj prezentaciji Cloud za inovaciju prikazati kroz uspješne primjere kako platforma za digitalnu inovaciju IBM Bluemix može brzo i jednostavno ostvariti nove i inovativne usluge. O tom kako razviti i održati kreativnost koja se zna sakriti iza straha ili konformizma u organizacijama, govorit će naš poznati astronom Korado Korlević u svom predavanju Kreativnost.

Uz Jasminu Nikolić, Tomislav Jukić dat će svoj doprinos Product Ownership klinici u vidu primjera dobre prakse koje je stekao dugogodišnjim radom u tvrtki CROZ kao voditelj projekata i Product Owner. Uvid u najnoviju kreaciju tvrtke CROZ koja je nastala zahvaljujući platformi LikeMyIdea, time sheetplatformu Tashi, prezentirat će Mura Kokotović koja je dio srca CROZ-ovog pogona, Project Management Officea. Zadnjeg dana konferencije održat će se zanimljiva radionica Razvoj i analitika u oblaku u kojoj će sudionici moći pogledati primjere kako brzo i jednostavno napraviti aplikacije ili analizirati podatke uz minimalan utrošak sredstava i vremena koristivši platforme Bluemix i Watson Analytics. Voditelji radionice će biti Darko Benšićiskusni Data Architect iz CROZ-a, te već najavljeni predavač Goran Kruljac.

Veliki zaljubljenik u sve vezano za mobilne aplikacije i voditelj projekata u CROZ-u Dejan Novak pokazat će kroz primjer nove QED mobilne aplikacije prednosti i mogućnosti sljedeće generacije cloud rješenja – platforme IBM Bluemix. Autor nekoliko uspješnih tečajeva na temu organizacije razvoja softvera te sudionik europskih konferencija na temu agilnih metoda razvoja softvera i softverske arhitekture Davor Čengija na svom će predavanju Tehnike upravljanjem prioritetima portfelja u lean/agile okruženju pokazati koji se tipični problemi pojavljuju kod upravljanja portfeljem i koje su lean/agile tehnike na raspolaganju.

Konferencija QED započinje u nedjelju 17. svibnja rekreativnom trkom sudionika konferencije, intervjuom s ključnim govornikom ovogodišnje konferencije Gradyem Boochom, predavanjem Korada Korlevića te urnebesno smiješnom i dirljivom predstavom Ja, deda, dok se službeni dio konferencije održava u ponedjeljak i utorak 18. i 19. svibnja kroz navedena, ali i ostala predavanja.

Kotizaciju i smještaj potrebno je uplatiti najkasnije do 9. svibnja 2015.

Online obrazac za prijavu za sudjelovanje na konferenciji možete ispuniti ovdje.

Više informacija o samoj konferenciji saznajte ovdje.

QED 2015 - Vizual