Obradeno-27

Ovogodišnji Festival znanosti otvorio je vrata Tehničkog muzeja malim i velikim „znanstvenicima“, kako bi proširili svoje vidike te otkrili nova znanja. Upravo su „otkrića“ bila glavna tema ovogodišnjeg šesnaestog po redu festivala, čiji je cilj približavanje znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

DSC_8833

U sklopu festivala tijekom dva dana održavali smo radionice za djecu. Održane su dvije različite radionice: radionica mikroskopiranja gdje su djeca mikroskopirala vlasi kose te na kojoj je predstavljen Foldscope, niskobudžetni mikroskop dostupan svima i radionica mikrobiologije, koja je uključivala šivanje bakterija, a u svijet znanosti uvela je one najmlađe.

Obradeno-27

Edukativne radionice posjetilo je mnoštvo djece, kako iz Zagreba tako i ostalih dijelova Hrvatske. Posebno nas je razveselio razred rovinjske osnovne škole Jurja Dobrile, koji je jedva dočekao da započnemo radionicu i pokažemo im sve što smo za njih pripremili. Djeca su uživala u radionicama s kojih su ponijeli nova znanja i otkrića, a nadamo se i ljubav prema znanosti te ih, u još većem broju, očekujemo i dogodine.

Mirta Škof