IMG_7352

eSTUDENTov Tim za popularizaciju znanosti je u četvrtak 5. travnja u osnovnoj školi Bedekovčina održao tri Lego Mindstorms radionice, koje su unatoč trajanju uskršnjih praznika privukle iznimno veliki broj zainteresiranih sudionika.

IMG_7150

Uz Lego Mindstorms radionice, od kojih su dvije održane s učenicima nižih razreda, a jedna s učenicima viših razreda, paralelno su izvedene i četiri vanjske radionice: Duga (demonstracija nastajanja duge), Glazbena olovka (osnovama elektrotehnike od olovke do jednostavnog glazbala), Mikrobiologija (šivanje lutaka nalik na bakterije) te Izrada vlastitog sunčanog sata (upoznavanje načina mjerenja i računanja vremena).

IMG_7260

Interes, znatiželja i radna atmosfera bili su visoko zastupljeni na svim trima radionicama, a na ugodno iznenađenje članova tima POPZNAN, šivanje je izazvalo opće oduševljenje, među velikima i malima, dječacima i djevojčicama.

Znatiželjna pitanja djece poput: “Mogu li robota uzeti doma?” ili “Kada ćete nam opet doći?” su odgovorna za osmijehe i radost kod članova Tima za popularizaciju znanosti, dok su se dječje veselje, ali i veselje školskog osoblja pobrinuli za to da se suradnja između eSTUDENTa i osnovne škole Bedekovčina nastavi i u budućnosti.

IMG_7195

Za kraj je još važno spomenuti kako su zaposlenici škole kao i ravnatelj učinili sve kako bi se članovi tima POPZNAN osjećali iznimno ugodno i dobrodošlo, uz kavu, sok, odlično pripremljen ručak te poklon zahvale u obliku magneta suvenira te knjižice o školi.

Također, eSTUDENTov tim je svim sudionicima dodijelio mali znak pažnje i uspomenu u obliku diplome, kako bi se svi još dugo sjećali ovog kvalitetno provedenog dana.

Paola Franković