unnamed

Tijekom eSTUDENT godine, članovi URED Consulting teama uspješno su riješili tri poslovna slučaja, za startup Magical Book Lab, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) Zdenka Dodig te plesni pokret Spread the Culture.

Nakon višegodišnjeg iskustva u prodaji, računovodstvu i grafičkom dizajnu, mlada diplomantica menadžmenta Daria Markić odlučila je pokrenuti vlastiti startup i proizvoditi personalizirane knjige visokog stupnja kvalitete s multimedijalnim sadržajem za djecu i odrasle pod nazivom Magical Book Lab. Članovi URED Consulting teama za klienticu su proveli dva oblika istraživanja tržišta. Prvi oblik istraživanja odnosio se na potencijalne kupce Magical Book Laba dok je drugi oblik istraživanja obuhvaćao postojeće kupce. Kod potencijalnih kupaca istraživalo se kakve su njihove preferencije prilikom izrade personaliziranih knjiga, vrsta plaćanja te kakve bi personalizirane knjige izradili s obzirom na tematiku. Kod postojećih kupaca ispitivao se stupanj zadovoljstva određenih komponenti startupa te mogući prijedlozi unapređenja poslovanja.

Daria Markić, vlasnica startupa Magical Book Lab, ovim se riječima osvrnula na suradnju s URED Consulting teamom: “Željela bih se zahvaliti URED Consulting teamu koji je svojim savjetima, brzinom, stručnošću i pristupačnošću odlično odradio projekt istraživanja tržišta. Dobivenom analizom istraživanja možemo preciznije i usmjerenije planirati daljnje korake u poslovanju.”

19396684_1038570636279740_6283724665878971620_n

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) Zdenka Dodig bavi se proizvodnjom voća, povrća i prerađevina iznimne kvalitete bez uporabe pesticida, herbicida i ostalih supstanci i umjetnih gnojiva. Članovi Consulting team URED savjetovali su OPG o aktualnim poticajima na koje se može prijaviti kako bi proširio svoje poslovanje te kojim marketinškim aktivnostima to postići. Prijedlozi su se odnosili na promociju OPG-a, uređenje prodavaonice te potencijalna partnerstva u suradnji s nekim drugim OPG-ovima kao i prodaju proizvoda preko nekoliko različitih kanala.

OPG-Zdenka-Dodig-Logo-e1528222268266

Spread the Culture je plesni pokret koji organizira velike edukativno/natjecateljske plesne događaje u Hrvatskoj na kojima svjetski priznati plesači i pedagozi kroz istovremena predavanja i treninge prenose dio svoga plesnog iskustva i potiču mlade ljude da budu aktivniji u ovom području. Njihov cilj je istaknuti ljepotu i važnost bavljenja sportom, u ovom slučaju plesom; poticati umjetnost i urbanu kulturu; proširiti kulturu plesa te izgraditi kvalitetniju plesnu platformu u Hrvatskoj u kojoj vide veliki potencijal budući da mnogi plesači, kako bi bili što aktivniji i educiraniji, odlaze izvan Hrvatske na plesne kampove, radionice, seminare, natjecanja i slična događanja. Cilj poslovnog slučaja bio je pronaći pravni oblik koji najbolje odgovara poslovanju Spread the Culture. Kako bi pronašli rješenje, članovi URED Consulting teama istražili su brojne pravne oblike od kojih je u konačnici predložen onaj optimalni te su također, dani i prijedlozi crowdfundinga.

Radni tim plesnog pokreta ovim je riječima opisao suradnju s URED Consulting teamom: Veliko hvala URED Consulting teamu na rješenju našeg poslovnog slučaja te sve pohvale za ažurnost i temeljitost. Odlično ste nam pomogli shvatiti zašto trebamo otvoriti određeni pravni oblik u skladu s našim potrebama.”

logo Spread the Culture

URED Consulting team je projekt proaktivnih studenata volontera koji nude usluge poslovnog savjetovanja različitim tipovima poduzeća i poduzetnicima s ciljem povećanja njihove konkurentnosti i efikasnosti poslovanja na domaćem i inozemnom tržištu.

Lana Bradašić