Tjedan mirenja naslovna

Udruga eSTUDENT u suradnji s Hrvatskom udrugom miritelja (HUM) od 19. do 23. ožujka organizira Tjedan mirenja. Događaj će se održati u auli Pravnog fakulteta i to uglavnom u poslijepodnevnim satima. Za samu ideju i realizaciju događaja odgovorni su članovi tima za Predavanja i radionice te članovi organizacijskog tima natjecanja Moot Court Croatia (MCC).

Tjedan mirenja zamišljen je kao spoj predavanja i radionica kojemu je cilj sudionike naučiti riješiti problem kroz zdravu komunikaciju. O mirnom rješavanju sporova govorit će brojni odvjetnici, suci, politolozi i izmiritelji koji suprotstavljenim stranama pomažu uspostaviti konfliktom prekinutu komunikaciju.

Događaj će 19. ožujka otvoriti sudac Visokog trgovačkog suda u Zagrebu, predsjednik HUM-a i trener izmiritelja – dr. sc. Srđan Šimac koji će održati predavanje pod nazivom Kako upravljati konfliktima, umjesto da oni upravljaju vama?

Dok će se sudac Šimac koncentrirati na jednostavne metode ovladavanja konfliktima u svim odnosima, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu i izmiriteljica – Tanja Hučera će 20. ožujka napraviti komparaciju između metoda mirenja koje se mogu primijeniti na sudu, ali i izvan njega.

Nakon dva zanimljiva predavanja sredina tjedna, odnosno 21. ožujak rezerviran je za odvjetnika i registriranog izmiritelja – dipl. iur. Petra Petrića čije će predavanje na temu Odvjetnik u parnici vs. odvjetnik u mirenju biti popraćeno i radionicom.

Petar Petrić izjava 1

Za razliku od prethodnih predavanja, radionica dipl. politologinje, izmiriteljice i trenerice izmiritelja – Dušanke Pribičević-Gelb održat će se u jutarnjem terminu 22. ožujka. Cilj ove radionice je sudionike upoznati s modelom nenasilne komunikacije i komunikacijskim vještinama koje omogućuju kvalitetnu medijaciju.

Posljednji dan Tjedna mirenja, 23. ožujak namijenjen je za dr. sc. Vanju Bilića te mr. sc. Danicu Lisičar. Radi se o izmiriteljima i trenerima izmiritelja koji će govoriti o zaštiti potrošača mirenjem, odnosno pokušat će sudionicima pokazati izvansudski on-line način rješavanja sporova između trgovca i potrošača, bez obzira na to radi li se o nacionalnim ili prekograničnim sporovima.

Važno je istaknuti kako “Tjedan mirenja” nije namijenjen samo za buduće pravnike ili suce, već su pozvani i svi oni koji kroz korisna i edukativna predavanja te radionice žele naučiti riješiti problem bez konflikta.

Više informacija o samom događaju nalazi se na linku na kojemu također možete i potvrditi svoj dolazak.

 

Patricia Franković