header-page-001

Projekt Mozak voli zdravo počeo je u ponedjeljak 8. svibnja predavanjem “Psihoterapeut na dijeti” kojeg je održala Irena Čorko Meštrović, psihologica i psihoterapeutkinja. Podijelila je s prisutnima svoje osobno iskustvo borbe s kilogramima, motivacijom i samopouzdanjem. Otkrila je greške koje je radila s kratkoročnim dijetama koje nisu davale željene rezultate i kako se na zaljubila u trčanje, promijenila pogled na tjelovježbu, prehranu i  samu sebe. Svojom pričom inspirirala je i motivirala sve one koji sebi govore da nešto ne mogu. Oni najsretniji, kao dodatni poticaj da zavole sebe, dobili su poklon bon Kozmetičkog salona LOTOS.

čorić

U utorak 9. svibnja, održana je radionica priprave smoothie-a „Zamuti smoothie“ koju je vodio jedan od najznačajnijih promotora zdravog života u Hrvatskoj, Mario Valentić.

Nakon kratkog uvoda u kojem je Mario podijelio svoje znanje o važnosti zdrave prehrane i aktivnog života, uslijedio je interaktivni dio – pravljenje smoothie-a. Studenti su se natjecali u pripravi smoothie-a, a zatim je Mario sve prisutne „počastio“ svojim smoothiem, ali i vrijednim savjetima vezanima uz pripravak tih zdravih napitaka.

Mario Valentić

Okrijepljene i pune energije, studente je poslijepodne dočekala biciklistička tura “Ja sam tu biciklom”. Bicikle za sve željne rekreacije i druženja osigurao je Nextbike, sustav javnih bicikala koji od 2014. diljem Lijepe naše na ekološki i ekonomski isplativ način potiču i pomažu unapređenju kvalitete života. Tura je započela na Nextbike stanici ispred Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Nakon vožnje gradom sudionici su bicikle vratili na Nextbike stanici na Glavnom kolodvoru. Nakon biciklističke ture, sve prisutne svojim je poklon paketima razveselio bio&bio.

 

IMG_0360

Više o hormonima sreće i kako njihovu produkciju potaknuti mirisima, 10. svibnja ispričao je i pokazao Saša Radulović kroz radionicu aromaterapije “Mirisi sretnih emocija”. Radulović, jedan od najpoznatijih i najaktivnijih aromaterapeuta u Hrvatskoj podijelio je djelić svog znanja s okupljenim studentima i otkrio im kako uz pomoć aromaterapije odagnati stres, bolove, kožne tegobe, virusna, gljivična i bakterijska oboljenja. Na kraju radionice, kao lijepu uspomenu na radionicu svi su “slagali” svoj miris sretnih emocija, dodajući željena eterična ulja u bazno biljno ulje.

18426887_10211518503790505_1447286368_o (1)

U četvrtak, 11. svibnja na Ekonomskom fakultetu održano je predavanje pod nazivom „Prirodna vs. sintetička kozmetika“ gdje su studenti imali priliku čuti i naučiti nešto više o prirodnoj kozmetici odnosno štetnosti sintetičke kozmetike. Predavanje je održala aromaterapeutkinja Katica Wolf, ljubiteljica prirodne kozmetike i vlasnica obrta za aromaterapiju i trgovinu „Viola“. Na kraju predavanja, Katica je spremno odgovarala na pitanja znatiželjne publike, nakon čega su podijeljene i nagrade- besplatno sudjelovanje na radionici izrade prirodne kozmetike po želji Aromaterapija „Viola“ te poklon bon Kozmetičkog salona LOTOS.

20170511_191830_HDR (1)

Za kraj “zdravog” tjedna, prvog u sklopu ovogodišnjeg projekta Mozak voli zdravo, opustili smo se i subotu prijepodne, umjesto na špici, proveli u studiju OM joge by Sanja Hrvoić. Kroz radionicu “Uz zdrav OMMM, zdrav duh” Sanja Hrvoić provela nas je kroz svijet joge, predstavila različite stilove i pokazale osnovne pokrete i principe vježbanja joge. Najsretnija polaznica o jogi će moći više naučiti u knjizi Yoga srca koju je dobila na poklon.

IMG-20170513-WA0005 (1)

Smireni jogom najbolje smo pripremljeni za mnoštvo predavanja i radionica koje nas, u sklopu projekta Mozak voli zdravo, očekuju do 19. svibnja. Raspored i detalje događanja možeš pronaći na službenoj web stranici. Za sve one koji žele pokazati svoje kulinarsko umijeće i osvojiti vrijedne nagrade tu je natjecanje Brocoola, požuri sa snimanjem videa, jer prijave traju do 16. svibnja u 00:00.

produžene_prijave-page-001_(4)

 

Franka Čulo i Nika Marin