IMG_3680

Nakon neobičnog brijača, Marka Šimunovića koji nas je uveo u ‘Povijest brijaštva i dobre brije’, kulturno uzdizanje nastavilo se uz Sašu Lozara, poznatog pjevača i radijskog voditelja. U četvrtak 16.12. na EFZG-u Saša nam je otkrio tajne dobrog performansa i osvrnuo se na svoje sudjelovanje u popularnoj tv emisiji ‘Tvoje lice zvuči poznato’.

IMG_3662Predavanje je održano u obliku intervjua kojeg je vodila Ines Nožica, članica eSTUDENTa, a svi posjetitelji predavanja mogli su se u svakom trenutku uključiti s pitanjima. Na repertoaru su se pojavila brojna pitanja – od toga koliko je Saša bio popularan u vrtiću i može li ispričati neki vic pa sve do nekih izakulisnih detalja iz emisije i savjeta za bolji performans.

Kroz intervju, Saša nam je otkrio da je tajna dobrog performansa zapravo stalno ponavljanje i uvježbavanje te kontinuirani rad koji ulaže podjednako u svoju pjevačku karijeru te ulogu radijskog voditelja. Najviše od svega ne voli dolaziti nespreman na nastupe i emisije ili kad mu drugi rade pripremu, a u svoje izvedbe uvijek unosi dio sebe.

Na pitanje kako se nositi s tremom odgovorio je: “Trema je nešto čega se ne možeš riješiti u potpunosti nego se jednostavno naučiš nositi s tim. Najvažnije je uvijek dobro pripremiti materiju i često dolaziti u situacije koje ti izazivaju tremu.

Kao razliku između uspješnih i manje uspješnih glazbenika naveo je dobru priliku i priznao kako mu je emisija ‘Tvoje lice zvuči poznato’ bila najveća odskočna daska za pjevačku karijeru. No, dodao je kako sigurno ne bi mogao iskoristiti tu priliku da nije konstantno radio na svojem glasu. Velika pomoć u cijeloj priči mu je i uloga radijskog voditelja gdje je najviše izbrusio svoj glas i unaprijedio verbalno izražavanje.

Ako si propustio ovu odličnu priliku, još uvijek možeš nadoknaditi. Pridruži nam se na nekom od idućih predavanja i radionica u sklopu ‘Po miseca kulture’ i konačno pronađi odgovor na pitanje #gdjetijekultura.

Sve informacije i raspored događanja potraži na službenom facebook eventu