elektroboj web

Zanima te elektrotehnika i želiš pokrenuti vlastiti startup? Pridruži nam se na motivacijskom predavanju STEMI – Behind the scenes koje se održava u sklopu Elektroboja, jedinstvenog natjecanja u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike.

U petak, 22. siječnja na FER-u u dvorani B3 s početkom u 16 h, kao uvod u ovogodišnje natjecanje, svoju priču od ideje do realizacije predstavit će ti pobjednici Elektroboja 2014. Oni su ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja. Kao studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva  Antun i Josip Vukičević, Luka Fućek te Vlatko Klabučar osmislili su robota kojim se upravlja preko interneta, a nakon pobjede na Elektroboju suradnju im je ponudila hrvatska udruga Bura znanja. Tako je nastao STEMI, projekt kojim udruga želi popularizirati i približiti mladima STEM područje (eng. Science, Technology, Engineering i Mathematics) znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Oni će ti ispričati kako su uz sve fakultetske obveze i ispite osmislili projekt koji im je otvorio vrata u poslovni svijet. Dodatne informacije možeš ptonaći na našem facebooku eventu.

Ako imaš između 18-24 godine i  student si elektrotehničkog fakulteta bilo kojeg grada u Hrvatskoj dođi na prvo ovogodišnje motivacijsko predavanje i prijavi se na edukativno studentsko natjecanje na kojem se izrađuju sklopovska i programska rješenja na popularnim platformama iz područja elektrotehnike. Elektroboj ti pruža izuzetnu priliku za početak karijere, povezivanje s potencijalnim poslodavcima te je odlična početna točka za  pokretanje vlastitog startupa. Natjecanje se sastoji od predaje tehničke dokumentacije s opisom i planom izrade rješenja na zadanu temu, a u drugom krugu natjecanja određeni broj timova dobit će priliku da uz dodijeljeni budžet izradi vlastito hardvesrsko rješenje. Koncept ovogodišnjeg natjecanja malo se razlikuje od dosadašnjih te će tema biti zadana od strane fakultetskih profesora i predstavnika tvrtki. Zadani problem bit će stvarni, iz domene rada tvrtki, kako bi natjecanje podigli na višu razinu i osigurali transparentnost ocjenjivanja. Tema će biti objavljena 15. veljače, a ti i tvoj tim prijaviti se možete do 6. ožujka.