Udruga eSTUDENT organizirala je “Starter Subotu 4.0” 9. ožujka 2019. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Događaj je zamišljen kao trodijelna radionica kroz koju studenti svladavaju ključne vještine za pristupni proces kod zapošljavanja.

Događaj su vodili članovi eSTUDENTa iz tima Starter, a nastojali su studente podučiti kvalitetnoj izradi životopisa i pomoći im u snalaženju pri selekcijskim testiranjima i intervjuima. Prvu radionicu “CV Helpdesk” održali su Mario Fraćin i Dominik Vitez koji su studentima dali dodatne smjernice s kojima bi njihov životopis bio upečatljiv. Zatim su u drugoj radionici Jelena Gerjević i Ružica Martinović studentima pokazale različite primjere oblika selekcijskog testiranja te objasnile kako radom poboljšati rezultate testa. Radionicu “Selekcijski intervjui” vodili su Marin Capan i Karen Brabanec nastojeći studente pripremiti na pitanja koja poslodavac može postaviti kako bi studenti bili spremni prezentirati se na kvalitetan i pozitivan način.

Iskustva sa Starter Subote 4.0 podijelila je s nama sudionica Viktorija: “Radionice su jako dobro prilagođene publici. Naučila sam puno i bilo je jako korisno dobiti uvid u selekcijski intervju i testiranje te njihovu psihološku stranu.”, a Nikolina nam je objasnila zašto se prijavila na događaj “Došla sam kako bih saznala nešto više o selekcijskim testiranjima jer imam osjećaj da uvijek dobijem loše rezultate. Na radionici sam dobila uvid u to kako poduzeća ocjenjuju potencijalne kandidate, za što im služe testovi te kako poboljšati svoje rezultate, a najviše mi se svidjela interaktivnost.”

Marija Jurić