Career Speed Dating

Starter Mjesec karijera, projekt namijenjen mladima koji žele dobiti uvid u proces regrutacije i mogućnost profesionalnog razvoja počeo je 4. prosinca uvodnim predavanjem profesora Tomislava Burića. Nakon toga, održana su dva Izleta na buduća radna mjesta u Bruketu&Žinić&Grey i IN2 te LinkedIn radionica, dok je Career Speed Dating, 13.  prosinca označio kraj Starter Mjeseca karijera.

Profesor Tomislav Burić održao je uvodno predavanje na temu “Put do karijere u 21. stoljeću” koje je obuhvatilo teme razvoja karijera u dinamičnom svijetu, karijera profesora i matematičara, učenje na putovanjima te aktivnosti i edukacije koje su studentima dostupne, a nisu fakultativne. Na pitanje kojim putem ići prema željenoj karijeri profesor Burić je rekao: “Na ta pitanja nema odgovora, ali ono što može pomoć je sudjelovanje u različitim udrugama, na različitim projektima. Uvijek savjetujem svoje studente otići na predavanja raznih predavača te prijavu na Career Speed Dating jer se tu mogu pronaći u onome što ih uistinu zanima”

Zatim je slijedio izlet u Bruketa&Žinić&Grey, marketinšku agenciju za brand, product & retail design hub i digital shopper hub. O prednostima agencijskog posla govorila je Jelena Mihelčić, PR Manager: “Radom u agenciji stječe se širina jer se radi za veliki broj oglašivača iz raznih industrija i tržišta, na raznolikim tipovima projekata te se može naučiti puno o svakom segmentu i o svakom obliku i tipu oglašavanja”.

Starter se pobrinuo da studenti ostave što bolji dojam na buduće poslodavce te nauče razne trikove koji mogu pomoći probiti se u poslovni svijet LinkedIn radionicom na kojoj su studente zaposlenici Mckinsey & Company naučili kako svoj profil učiniti poželjnim poslodavcu.

IMG_6333

Studenti su imali i priliku otići na izlet u IN2, softversku tvrtku koja je vodeći isporučitelj IT usluga za javni i privatni sektor u Hrvatskoj. Specijalistica kadrovskih poslova u IN2 Mia Burnać ističe: “Uvijek je lijepo vidjeti kad studenti iskažu interes posjetiti nas” te dodaje “Ovog ljeta smo održali prvu radionicu koja je trajala četiri dana te su studenti učili raditi u Oraclu. Pokazala se vrlo uspješnom te je dvoje studenata ostalo raditi u IN2”.

Za sam kraj ostaje Career Speed Dating koji se održao 13. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva zahvaljujući uspješnoj suradnji Centra karijera FER-a i eSTUDENTa. Career Speed Dating je jedinstveni spoj selekcijskog razgovora i speed datinga čiji je cilj pružanje uvida studentima o mogućnostima zaposlenja i razvoja karijere te izravnog upoznavanja potencijalnih kandidata i budućih kolega. Svoje dojmove o trećem Career Speed Datingu podijelio je Bruno: “Super je i mislim da treba biti više ovakvih događaja za studente jer se dobiju informacije o realnom sektoru i kakve se tehnologije koriste”. Riječi pohvale mogli smo čuti od Nataše Čoporde Rubeše iz Atosa: “Organizacija Career Speed Datinga je na vrhunskom nivou i ne moramo ni o čemu brinuti. Mladi ljudi koji entuzijastično rade svoj posao ulijevaju sigurnost te u miru možemo odraditi ono zbog čega smo došli  razgovor sa studentima”.

Career Speed Dating

Marija Jurić