mozgalo otvorenje

Održano je svečano otvorenje eSTUDENTovog natjecanja Mozgalo na PMF-u gdje je i otkrivena ovogodišnja tema natjecanja. Ovaj put naši natjecatelji postaju sportski analitičari! Prijaviti se možeš do 16. ožujka, u timovima od dvije do četiri osobe.

Iako se često percipira kao samo zabava, nogomet je puno više od toga. On postaje igra podložna analIMG_5195izi i poslovnoj inteligenciji zasnovanoj na velikim količinama podataka. Tema ovogodišnjeg Mozgala prilika je da povežeš najvažniju sporednu stvar na svijetu sa znanosti i postaneš sportski analitičar. Temeljem podataka prikupljenih na odigranim nogometnim utakmicama, korištenjem data-mining algoritama, SNA modeliranja i napredne analitike tvoj je zadatak predložiti taktičke smjernice kako bi momčad X imala najbolje šanse za pobjedu u slijedećoj utakmici protiv momčadi Y.

Kako bi se proslavio zajedno sa svojom momčadi, tvoja taktika treba sadržavati prijedlog najbolje formacije, otkriti tko je najbolji igrač momčadi te koje su najslabije karike i sve drugo što misliš da će biti od pomoći.

Više informacija o temi natjecanja možeš pronaći na linku.

Zlatni partner natjecanja, a ujedno i naručitelj zadatka je Poslovna inteligencija. Zadatak je predstavio i objasnio Marko Štajcer, direktor Inovacija i razvoja. Uz kratka predstavljanja, upoznali smo i ostale partnere natjecanja. Srebrni partneri natjecanja ove godine su Zagrebačka banka, Infobip i Vipnet, a brončani partneri su tvrtka Modus Infinitum i Altus IT.

˝Nemojte se brinuti ako ne znate puno o data miningu, nismo ni mi znali. Na radionicama smo puno naučili tako da nemate izliku.˝, poručili su prošlogodišnji pobjednici Kampanjci koji su također bili gosti na otvorenju.

Prijave su otvorene do 16. ožujka. Možeš nas pratiti na našoj službenoj Facebook stranici i prijaviti se na naš newsletter kako bi bio siguran da ti nijedna bitna informacija nije promaknula.

Probudi sportskog analitičara u sebi i prijavi se!