Webp.net-resizeimage

U petak 1. ožujka 2019.  održana je radionica u konzultantskoj tvrtki McKinsey u Zagrebu za članove udruge eSTUDENT. Radionicu su predvodili  Vedran Presečan (Junior Research Analyst) i Božo Martinović (Business Analyst) te su predstavili članovima eSTUDENTa njihovu kompaniju, objasnili kako izgleda njihov prosječan radni dan i što zainteresirani mogu očekivati u slučaju zaposlenja.

Webp.net-resizeimage (1)

Tjedni raspored rada u McKinsey-u je provođenje vremena s klijentom od ponedjeljka do četvrtka na terenu (osim Zagreba može biti bilo koji drugi grad, ali i  druga država) te petkom rad na slučaju u uredu. Moguće je sudjelovati i na dugotrajnim projektima diljem svijeta, što je odlika globalne povezanosti ove tvrtke. Naime svi su uredi (Zagreb, Beograd, Berlin itd.) diljem svijeta izrazito povezani što im daje prednost u prilagođavanju i mobilnosti rada i znanja.

Od konzultanta se očekuje relativno brzo napredovanje kroz više stadija, raznih pozicija u tvrtki, a od najniže do najviše moguće je doći za sedam do deset godina. Sam način pristupanja problemu tzv. ‘caseu’ odvija se kroz ‘konceptualno razmišljanje’.  Kako bi se ono ostvarilo potrebno je prikupiti podatke (data collection), identificirati probleme, strukturirati podatke u grupe te konačno takvim grupiranim podacima zatvoriti cjelinu.

Sudionici radionice dobili su priliku unaprijediti svoja znanja i vještine kroz case study vezan za problematiku školovanja djece u nerazvijenim područjima. Predavači iz McKinsey & Company sudionicima su na taj način pokazali kako pristupiti problemu, kako ga kvalitetno definirati te na koji način doći do zaključka.

2

Za kraj želimo se zahvaliti predavačima na izdvojenom vremenu te dijeljenju svojih iskustva i znanja.

Laura Dumenčić