vizionar slika

Otvorene su prijave za najveće studentsko natjecanje u izradi kreativnih rješenja iz područja dizajna i vizualnog identiteta Vizionar i traju do 31. ožujka, a prijaviti se možete ovdje. Na otvorenju natjecanja su se predstavila dva naručitelja, a to su Styria media group i Zagrebačka banka koji su ponudili svoje zadatke. Zagrebačka banka u zadatku #DoWhatMatters in a search for Talents traži od studenata kreativno osmišljavanje ujednačenog vizualnog identiteta kojim će se poduzeće predstavljati, dok Styria media group u svom zadatku želi redizajn logotipa i vizualnog identiteta Styria: SCOOL Akademije.

Svoje iskustvo sudjelovanja na natjecanju Vizionar, podijelili su prošlogodišnji natjecatelji Jelena Mandić i Toma Kežić.

Što vas je motiviralo da se prijavite i kako ste saznali za natjecanje?

Jelena: Motivirala me je suradnja s kolegama kao i kontakt sa stručnjacima iz naše struke, a za natjecanje sam saznala preko studentske udruge eSTUDENT.

Toma: Meni je bila zanimljiva tema, te sam htio proširiti svoje znanje u tom smjeru, a zahvaljujući kolegici koja mi je ponudila da radimo zajedno u timu sam saznao za natjecanje.

Kako izgleda proces izrade rješenja?

Jelena: Najprije ide istraživanje briefa, onda istraživanje mogućnosti i slično, idejna izrada, feedback od kolega i profesora te prepravljanje rada. Taj dio izrade i feedbacka iterira nekoliko puta, nakon čega slijedi finalni rad.

Toma: Slažem se s kolegicom, proces izrade rješenja bio je dugotrajan te je sadržavao mnoge preinake.

Koje vam je najbolje iskustvo s natjecanja?

Jelena: Prezentiranje rješenja jer s prezentiranjem uvijek imam najviše problema zbog treme. I onaj tren kada odlučite da je nešto finalno i da ćete to predati, taj trenutak kada gledam konačno rješenje.

Toma: Najbolje iskustvo s natjecanja mi je bio sam proces izrade rješenja.

Što bi poručili studentima koji se žele prijaviti?

Jelena: Želim im poručiti da sa suradnjom s kolegama i realizacijom idejnog rješenja, najviše nauče.

Toma: Htio bi poručiti studentima koji se žele prijaviti da zadatak shvate ozbiljno.

Natjecanje će biti popraćeno radionicama i konzultacijama s partnerima koji će služiti kao pomoć timovima u izradi rješenja. Prvu radionicu na temu “Kako biti kreativniji?” održat će 4. travanja kreativni direktor u I TO NIJE SVE Alen Kekić. Prijavom na natjecanje studenti ostvaruju brojna iskustva i kontakte s raznim poduzećima, a također im se otvara i mogućnost stručne prakse.  Svi zainteresirani kreativci, dizajneri, modni entuzijasti i oni koji će to tek postati mogu više informacija o natjecanju pronaći na stranicama Vizionara.