csc

Kako se bliži kraj akademske godine tako je došlo i vrijeme za završnicu dvanaestog  Case Study Competitiona. Na završnici su predstavljeni najbolji timovi i njihova rješenja te su uručene nagrade. Cijeli program CSC-a potrajao je četiri mjeseca, tijekom kojih su poduzeća imala težak zadatak izabrati najbolje, a kako su i sami rekli, nijanse su odlučivale. Ovogodišnji pobjednici CSC-a su:

ADACTA
1. Alen Delić,Luka Pavlinek,Marko Gazivoda,Tomislav Kondić
2. Josip Džaja,Domagoj Bučić

HOTEL ZLATNI JELEN
1. Katarina Šokac, Gabriela Zec, Dario Urban, Marija Tomljenović
2. Max Mucko, Rudolf Martinović, Mark Miščević, Mario Peko
3. Larisa Čišić, Filip Dumbović

HRVATSKI TELEKOM
1. Antonela Sarađen, Davor Šestan
2. Monika Horvat, Hrvoje Horvat, Matej Orlić, Ivana Hermeščec
3. Elizabeta Mrvčić, Ivana Medved, Maja Lipovac

INA
1. Katarina Manhart,Luka Lugomer,Mihaela Borak,Nikolina Petrović
2. Karla Klakučer, Lorena Hrvoj, Jelena Mandić, Neva Klarić
3. Petra Petrišić, Lucija Vuković, Tomislav Biljanić, Matej Šerbec

NOVARTIS
1. Filip Šmalcelj, Ivan Gabrić
2. Helena Galeković, Bruno Brnas
3. Nedeljko Lužija, Petra Golubiček

PLIVA
1. Lorenzo Raušević, Tin Kaučić, Nika Grabovac, Dora Čaldarović
2. Lucija Drača, Karla Knežević, Borjan Pavlek. Sebastian Šušnjar
3. Sibila Klapan Ivandić, Nina Profaca, Vjekoslav Šago, Tin Burić

Privredna banka Zagreb
1. Miro Marasović, Dina Landikušić, Bruno Radan, Jelena Horvat
2. Tea Babić, Filip Filipović, Josip Barišić, Martina Luketić
3. Ivana Čučuk, Marijana Prčan, Mara Musladin, Betina Bošnjak

Splitska banka
1. Robertina Meaški, Ivana Mrvelj, Mladenka Milošev, Ivana Mikuš
2. Brane Petrović, Šime Turina, Adnan Durmić
3. Luka Rožman, Luka Malek

TISAK
1. Daniela Papić, Valentina Ćavar, Martina Bošnjak, Marijan Bilić
2. Neva Klarić, Karla Klakučer, Jelena Mandić
3. Marin Barišić, Andrej Kasić, Ivan Miličević

ZAGREBAČKA BANKA
1. Magdalena Ećimović, Denis Pavičić
2. Antonio Pappo, Antun Jugović, Paulo Katić, Natalia Pappo
3. Ana Perica, Alexander Kondulukov, Tajana Grubišić, Filip Tomeković

ZAGREBAČKA PIVOVARA
1. Sindy Čolić, Petra Katalinić, Martina Marić
2. Daria Sfeci, Filip Bolčić, Viktoria Lea Vavra, Lucija Rubinić
3. Maria Czarniecka, Katarzyna Tarasiuk, Nina Mijoč

Za prvo osvojeno mjesto nagrada je bila 10 000 kuna, drugo 5 000 kuna i treće mjesto 3 000 kuna. Osim toga, timovi su mogli osvojiti i nenovčane nagrade poput praksi i pripravništva. Ipak, najvažnije je to da CSC daje iskustvo koje je i onima koji nisu sretni dobitnici pružalo nezamijenjivu podlogu za poslovni svijet. To je istaknula i jedna od predstavnica poduzeća:

“Kada smo krenuli u CSC nije mi značio ništa, značio mi je da ću morati raditi nešto  dodatno pored redovnoga posla, ali sada kada je sve završilo apsolutno da, preporuka svim studentima to je najbolji način da se netko prezentira, dakle vidjeti konkretan rad, vidjeti kako netko prezenetira , komunicira , to su informacije koje na  intervju za posao ne možete dobit . Ovo je nešto što je puno više od intervjua gdje možete dobiti puno bolji feedback od kandidata koji se prezentiraju i što je nama jako vrijedno kada tražimo nove kadrove.”

Između dodjele nagrada prisutne su zabavljali plesna skupina Hip Hop House, komičar Tomislav Kozačinski i pjevačica Jelena Žnidarić u pratnji Domagoja Svjetličića na gitari. Također svoj je project, Nutricionistički centar izvrsnosti, predstavila Prehrambeno tehnološka škola i pokazala da  i srednjoškolci mogu imate dobre poslovne ideje.

“Prijavio sam se zato jer sam u ZABINOM poslovnom slučaju vidio izazov pošto ima financijski model i htio smo vidjeti i okušati se  među drugim studentima, kakvi smo među konkurencijom, da vidimo gdje stojimo. Samo rješavanje poslovnog slučaja nas je potaknulo da dosta toga naučimo na području financija, excela i sl. i da sve to skupa objedinimo u jedan rezultat koji je po našemu mišljenu ispao jako dobar, a i mentori su nas nagradili za to.” – komentirao je Denis Pavičić, pobjednik  ZABA casea.

Iako je najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj, Case Study Competition i dalje raste. Ove godine se prijavilo preko 1200  studenata iz 22 grada. Sudjelovali su studenti iz pet država: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

“Uvijek bismo preporučili drugim studentima  da se prijave, bez obzira koliko sumnjaju u sebe treba se prijaviti i probati, jer stvarno je bitno sudjelovati.” – zaključili su Dario Urban i Gabrijela Zec, pobjednici casea Hotel Zlatni Jelen.

Došli smo do kraja još jednog CSC-a, a na kraju i mipreporučujemo svim studentima da se dogodine prijave na ovo jedinstveno natjecanje. Natjecanje koje ujedno pruža zabavu, poslovno iskustvo, a ništa manje važno i moguće novčane nagrade.