asc-1-5.jpg naslovna

Na 10. jubilarnoj završnici natjecanja App Start Contest koja je održana u četvrtak, 8. lipnja 2017. u Tehnološkom parku Zagreb, najboljih deset timova imalo je čast predstaviti svoja rješenja mobilnih i web aplikacija. Finaliste je ocjenjivao stručni žiri koji su činili partneri natjecanja: Undabot, Infobip, Five, Combis, Zagrebačka banka i Nanobit te predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Nakon uvodne riječi Ivane Pečet, potpredsjednice udruge eSTUDENT, riječ je dobio i  Vedran Podobnik, profesor na FER-u koji sudjeluje u ovom natjecanju od njegovih ranih početaka, naglasio je da ovo natjecanje daje studentima multidisciplinarni pristup odnosno suradnju različitih fakulteta i ono što je najbitnije; kreativnost.

4B_3. mjesto

Timovi koji su dobili svojih pet minuta da šarmiraju žiri u prvom dijelu predstavljanja bili su: BB8, The Foodin, Solex, 4B i Galebi nakon čega je uslijedila pauza i kviz gdje je publika mogla osvojiti poklone, a Iva Gospodnetić je predstavila SPOCK – Studentsko poduzetništvo u Centru karijera FER-a. U drugom dijelu svoje ideje predstavili su timovi: Sumirra, Space Control, Appic, Delanje i Limači. Žiri nikako nije imao lak zadatak, ali uspijeli su se dogovoriti i odabrati one najbolje.

Delanje_2. mjesto

Da će studentima biti lakše praćenje studentskog rada dokazao je tim Sumirra koji je osvojio prvu nagradu i  20 000 kuna s aplikacijom koja prati studentske prihode i pronalazi informacije o poslodavcima, a čak i odgovara putem messenger-a na vaše poruke. Drugo mjesto i 13 000 kuna osvojio je tim Delanje s aplikacijom Futsa koja omogućuje okupljanje „ekipe“ za nogomet odnosno jednostavno organiziranje utakmica i priključivanje postojećim. Tim 4B osvojio je čak dvije nagrade, 7000 kuna za treće mjesto i 1000 kuna za najbolju prezentaciju. Ako niste sigurni gdje ići van, njihova aplikacija Midnighty otkrit će vam proizvod ili uslugu koja je dostupna tijekom noći. Nagradu za najbolji dizajn aplikacije i 3000 kuna osvojio je tim The Foodin koji je omogućio da na njihovoj platformi jeftinije naručite sve potrebne namirnice za recept.

asc-1.jpgpobjednici

Trud se isplatio, ovo je samo nagrada za naš rad. Mi smo došli tu s ciljem da riješimo problem kak’ spada. Danas smo izašli van s aplikacijom i vjerujemo da ima potencijala. Nama olakšava život, a nadamo se da će i drugima.” Rekli su pobjednici ASC-a za kraj te dodali da je ovo natjecanje za njih bila super prilika.

Iza organizacije natjecanja ponosno stoji cijeli ASC tim koji je kroz godinu vrijedno radio na ostvarenju ovog projekta.

asc tim

Blanka Capak