Tjedan plesa

 Udruga eSTUDENT od 16. do 21. travnja 2018. godine organizira tjedan plesa pod nazivom”pleSTUDENT” koji će se održati na različitim lokacijama diljem Zagreba. Cilj ovog događaja jest pružiti vam priliku da se potpuno besplatno okušate u čak šest posve različitih plesnih stilova kao što su: tango, hip-hop, ples na svili, suvremeni ples, irski step i sve popularniji pole dance te da saznate nešto o povijesti plesa općenito.

Plesni tjedan otvorit će 16. travnja profesorica baleta i svestrana zaljubljenica u ples – Oksana Čuljat iz Škole suvremenog plesa Ane Maletić, koja će u dvorani A211 Fakulteta elektrotehnike i računarstva održati predavanje o povijesti plesa. Profesorica Čuljat pokušat će vas iznenaditi nekim manje poznatim činjenicama o plesu i podsjetiti vas da baš svatko može plesati.

Utorak je rezerviran za radionicu argentinskog tanga koja će se kao i prethodno predavanje također održati na FER-u u dvorani A202. Za ovu radionicu zadužen je Ned Šabi koji je svoje plesne korake usavršavao u jednom od rodnih mjesta tanga – Buenos Airesu, a njegova želja je okupljene upoznati s osnovama plesa koji “spašava ljubavne veze.”

U sredini tjedna očekuju vas čak dvije radionice potpuno drugačijih plesnih stilova, a to su hip-hop i akrobacija na svili. Radionicu hip-hopa vodit će Suzana Suz iz SOSS-a koja će u Lošinjskoj 2 predstaviti osnovne plesne hip-hop korake.

Nakon radionice plesa koji se može primijeniti i u noćnim izlascima, za vas smo pripremili ipak nešto zahtjevniju radionicu akrobacije na svili koja razvija cijelo tijelo. Za ovu radionicu zadužena je plesna umjetnica Nikolina Komljenović, koja će vam zajedno s pomoćnim trenerima Virnom Jeričević, Maddalenom Avon i Dorom Slakoper iz udruge S.Villa, pokazati najimpresivnije zračne akrobacije. Radionica će se održati u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.

Četvrtak, 19. travnja rezerviran je za radionicu suvremenog plesa koja će se održati u LEKS_ADU na adresi Frankopanska 22, a vodit će je koreografkinja, članica i osnivačica izvedbene skupine BADco te nastavnica na Odsjeku za ples na zagrebačkoj ADU – Nikolina Pristaš. Ovoj radionici prethodit će i kratko uvodno predavanje čiji je cilj polaznike upoznati s povijesnim okvirom i temeljnim pojmovima plesa.

Kraj radnog tjedna obilježit će jedan tradicionalni nacionalni ples – irski step. Radionica će se održati 20. travnja u Ostrovičkoj 1, a vodit će je Marija Čorak i Ana Kušec iz Plesnog studija Celtic Fantasy koji prenosi vrijednosti irske kulture u Hrvatskoj.

Za početak vikenda i kraj ovog plesnog tjedna, točnije 21. travnja, na adresi Florijana Andrašeca 14 očekuje vas radionica sve popularnijeg pole dance-a. Radionicu će voditi Mirka Roguljić iz Sportvizije koja će pokazati kako je pole dance zapravo vrlo teška i zahtjevna plesna i sportska aktivnost, zbog toga što u sebi objedinjuje elemente čak triju različitih disciplina: baleta, yoge i gimnastike.

Osim učenja različitih vrsta plesova pleSTUDENT nudi vam i mogućnost da upoznate druge zanimljive ljude s kojima vas čeka nezaboravna plesna zabava. Za sudjelovanje u radionicama potrebno je ispuniti prijavu, budući da postoje propisane kvote sudionika. Sve o njima i ostalim detaljima događaja možete saznati na linku. Vidimo se na čagici!

Patricia Franković