mcc_est web

Do kraja prijava ostalo je još pet dana, ako se premišljaš ima li smisla prijaviti se, hoćeš li moći riješiti zadatak uz sve ispite koji su ispred tebe, dopusti nam da ti kroz iskustva prošlogodišnjih natjecatelja, mentora i sudaca, riješimo dileme.

Intervju sa sudionicima Moot Court Croatia 2015. pročitaj ovdje.

Ovogodišnji hipotetski slučaj sastavila je katedra za obiteljsko pravo, evo što je poručila Irena Majstorović, izvanredna profesorica katedre za obiteljsko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu – “Uživajte u onom što radite, nemojte se prestrašiti u mnoštvu činjenica koje smo mi u slučaju naveli, smatrali smo da je to životni slučaj. Niti jedna stranka neće doći u odvjetnički ured i reći sastavite mi tužbu za utvrđenje i razvrgnuće izvanbračne stečevine, nego će reći ja sam u problemima takvim i takvim. Svi studenti koji se prijave imat će veliku vrijednost što će već sada znati to prepoznati.”

Rad na hipotetskom slučaju uključuje timski rad, međusobno podržavanje i zalaganje, zaključila je Ivana Kikerec, mentorica prošlogodišnjeg pobjedničkog tima – “Važno je da svaki član tima radi najbolje što može, da članovi tima zajedno dogovaraju strategiju i podjelu zadataka. Ponekad će jedan član tima raditi više, a drugi manje i vice versa, ali rezultat ostvaren na natjecanju je na kraju rezultat cijelog tima.”

Sve pojedinosti i tijek natjecanja provjeri ovdje.

Povuci potez, napravi korak za sebe i svoju buduću karijeru – prijavi se!