csc otvorenje

 

Svečanim otvorenjem na Ekonomskom fakultetu, 6.ožujka 2017. počeo je 13. Case Study Competition, vodeće regionalno studentsko natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva u organizaciji eSTUDENTa. Case Study Competiton namijenjen je studentima različitih fakulteta i područja interesa, a prijave su otvorene do 17. ožujka.

 

Najveći problem s kojim se susreće većina nakon završenog fakulteta prilikom traženja posla, nedostatak je prakse. Upravo Case Study Competiton nudi priliku svim studentima da steknu iskustvo na stvarnim poslovnim slučajevima renomiranih poduzeća i pritom se pred njima, potencijalnim budućim poslodavcima, istaknu. Sve prisutne na otvorenju na prijavu je dodatno motivirao Saša Cvetojević, uspješni hrvatski poduzetnik i investitor koji je istaknuo koliko je rad uz fakultet bitan.

 

Ono što vam ja želim reći je, može se! Bez obzira želite li se negdje dobro zaposliti, početi nešto sami ili otići vani ono što je bitno je što ste radili uz fakultet. Uključite se u ovakve stvari, muvajte se, tri ozbiljna posla koja radim tu su zato što sam se ja pojavio, a netko drugi nije došao.

 

Ida Pandur, mlada i uspješna poduzetnica, CEO kreativno – tehnološke agencije ENTG, podijelila je svoje iskustvo iz studentskih dana i rada u studentskim udrugama i rekla kako na ovakva natjecanja danas, kao poslodavac, pri zapošljavanju gleda kao potvrdu da ste odradili projekt od ideje do kraja i ogroman je plus pri zapošljavanju.

 

Ja vam garantiram da će mnogi od vas dobiti ponude za posao pri završetku Case Study Competitona.”

 

Na otvorenju je predstavljeno 11 ovogodišnjih poslovnih slučajeva. Poduzeća koja ove godine traže rješenja svojih poslovnih slučajeva su: Adacta, Carlsberg Croatia (PAN), Hrvatski Telekom, INA, L’Oreal Adria, Pliva, Privredna banka Zagreb, Reebok (adidas Croatia), Samsung Electronics Adriatic, Zagrebačka banka i Zagrebačka pivovara. Slučajevi iz različitih područja poslovanja omogućuju svakom studentu da pronađe nešto baš za sebe. Na natjecanje se zainteresirani mogu prijaviti u timu od 2 do 4 člana, a mentori iz poduzeća, koja su slučajeve i pripremila, bit će im na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice. One koji ponude najbolja i najkreativnija rješenja, očekuje prilika za stjecanje poslovnog iskustva kroz prakse u predstavljenim poduzećima, ali i vrijedne novčane nagrade.

 

Uz Martinu Marić, pobjednicu Case Study Competitona, koja je najbolji dokaz kako sudjelovanje na ovakvom natjecanju zaista dovodi do zaposlenja, okupljenima su se obratili i voditelji organizacijskog tima natjecanja,  Iva Kovačić i Matija Krajačić. Iva i Matija su sve pozvali da dođu na predstavljanja poduzeća, koja će se od 13. do 16. ožujka održati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i 17. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, te da se prijave već danas i poslože svoju budućnost jer ovo natjecanje nudi  puno prilika, iskustava i još više zabave.

 

Sve informacije o tijeku natjecanja i prijavama možeš pronaći na web i facebook stranici natjecanja.

 

Iskoristi ovu jedinstvenu priliku i iskušaj svoje snage među kolegama studentima iz cijele regije! Sretno!

 

 

Nika Marin