12719448_967930019964553_4818235038213045176_o

U sklopu App Start Contesta, studentskog natjecanja u organizaciji eSTUDENTa održavaju se druga i treća edukativna radionica pod nazivom ‘Design sprint‘ koju će održati predstavnici tvrtke Five te radionica ‘Mobile Development: brzi savjeti s terena’ koju će voditi Dino Kovač iz Infinuma. Radionice su otvorene za sve studente neovisno o njihovom sudjelovanju na App Start Contestu.

Radionica ‘Design sprint’ održat će se u srijedu 23.3. u 17 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A-201 i prilika je studentima da saznaju o svim aspektima dizajna proizvoda (internet stranice / mobilne aplikacije). Za razliku od brojnih predavanja na kojima se naglasak stavlja samo na vizualni dizajn, radionica ‘Design sprint’ stavlja fokus na cijeli proces koji prethodi i slijedi nakon vizualnog identiteta – proces intervjua, skiciranje ideja, izrada prototipa, testiranje, pregledavanje dizajna od strane Applea i sl.

Kroz radionicu će se proći kroz brojne primjere iz prakse zaposlenika Fivea s osvrtom na njihova osobna iskustva i anegdote u radu. Sudionicima radionice će ovo biti prilika da dobe uvid u rad jednog od najjačih mobile dizajn timova u regiji koji su svoje iskustvo stekli radeći na raznim projektima za velike klijente na globalnoj razini.
Tvrtka Five, specijalizirana za izradu mobilnih aplikacija, posluje uspješno već 7 godina, a dosad su radili brojne projekte za velike tvrtke poput Ministry of Sound, Rhapsody, Rosetta Stone, te slavnog Stephen Hawkinga.

Službeni facebook event za predavanje ‘Design sprint’ potražite na linku.

Radionica ‘Mobile Development: brzi savjeti s terena’, održat će se u četvrtak 24.03. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva s početkom 17 h, dvorana A201. Na radionici će Dino Kovač pokazati osnovne alate koji se koriste za razvoj Android aplikacija i njihovo napredno korištenje (Android Studio 2.0, Android Emulator 2.0). Uz to, studenti će saznati koje biblioteke mogu značajno pojednostaviti razvoj i uštedjeti dane, čak i tjedne razvoja. Infinum je tvrtka koja se bavi dizajnom i izradom softwarea za startupove, kompanije te agencije, a dosad su surađivali s brojnim tvrtkama među kojima su i P&G, Erste banka, , Raiffeisen banka, Greyp bikes i mnogi drugi.

Službeni facebook event za predavanje ‘Mobile Development: brzi savjeti s terena’ potražite na linku.

App Start Contest je vodeće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u izradi mobilnih i web aplikacija. Svake godine ASC okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa, od kojih su najzastupljeniji studenti programskog inženjerstva, grafičkog dizajna i ekonomije koji se u najčešće multidisciplinarnom timu brinu za tehnički, poslovni i vizualni aspekt svog rješenja. Studenti dobivaju priliku pokazati svoju kreativnost i znanje, a tijekom cijelog procesa razvoja projekta podržavaju ih i savjetuju mentori i predstavnici poduzeća.