U razdoblju od 4.-6. ožujka 2015. posjetilo nas je sedam  najboljih studenata Ekonomskog fakulteta iz Beograda (EKOF tim). Želja im je bila pobliže se upoznati s radom eSTUDENTa kao vodeće studentske organizacije, ali i povezati se s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, razgovarati sa profesorima i studentima, sve u cilju buduće suradnje.

IMG_1531

Članovi EKOF tima sa svojim domaćinima, gospodinom Ivanom Crnjcem i predstavnicima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

 

U sklopu posjete u suradnji s Katedrom za trgovinu, organizirali smo i predavanje Ivana Crnjca, potpredsjednika za financije, strategiju i tržište kapitala te člana Uprave koncerna Agrokor pod nazivom „Strategija Agrokora u Hrvatskoj i Srbiji i poslovna ekspanzija”.

 

Crnjac je kao bivši student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu podijelio svoju priču uspjeha, predstavio buduće planove Agrokora, ali i otkrio po kojem su ključu rade akvizicije. „Prilikom planiranja akvizicije, mi uvijek targetiramo ili vodeću kompaniju u toj industriji ili onu koja je druga po redu“ istaknuo je.

IMG_1547

Ivan Crnjac održava predavanje

 

Osim toga, studenti iz Beograda su se imali prilike družiti s eSTUDENTima i oduševili se veličinom, organiziranošću, profesionalnošću i uspješnošću preko 30 projekata naše Udruge. Konačno, voditelj EKOF tima Aleksandar Jakšić izrazio je nadu za još boljom budućom suradnjom i poslao poruku svim studentima u Hrvatske:

 

“Drago mi je što smo svi mi shvatili da sve ono što se desilo u prošlosti treba da ostane u prošlosti i da smo mi generacija budućnosti. Nama je potrebna ekonomski jaka Hrvatska, kao što je Vama potrebna ekonomski jaka Srbija. Pozivam sve Vas, mlade i uspešne studente, da pomognete svojim državama i da iskoriste svoje znanje i energiju kako biste omogućili bolji život Vama i Vašim sugradjanima. Naravno, kao i kolegama iz Beograda i Vama želim da ostanete u Vašoj državi i da svoje znanje stavite u funkciju povećanja celokupnog društvenog blagostanja.“

 

IMG_1553

Voditelj EKOF tima Aleksandar Jakšić

 

IMG_1554

Predavanje je bilo popraćeno velikim interesom