U razdoblju od 06. do 08. travnja imali smo priliku ugostiti 16 studenata i jednog profesora sa Savonia Sveučilišta iz grada Kuopio iz Finske. Odlučili su posjetiti Hrvatsku kako bi je istražili turistički a pritom iskoristili priliku i povezali se s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, ali i eSTUDENTom kao studentskom organizacijom sa sličnim ciljevima kao njihov Entrepreneurship tim kojeg su dio. Riječ je o timu istaknutih studenata s različitih smjerova studija, koji pod vodstvom profesora sa Sveučilišta surađuju s brojnim poduzećima u Finskoj i inozemstvu te za njih rade na raznim manjim i većim projektima. Za nagradu si svake godine, kao tim priušte putovanje te su tako prijašnjih godina, osim europskih gradova, posjetili i Kinu i Meksiko.

 

Tijekom njihove posjete Zagrebu pobrinuli smo se da se upoznaju s našom tradicijom, običajima, kulturom, arhitekturom i povijesti. Vodili smo ih u obilaske i razgledavanje, posjetili su kultna zagrebačka mjesta, probali naša tradiocionalna jela, ispijali kave, pive i rakije, ali i istražili noćni život mladih.

 

Osim toga, u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, organizirali smo im i posjet fakultetu u sklopu kojeg su imali priliku slušati predavanje prodekana i profesora s Katedre za makreting, prof. dr.sc. Jurice Pavičića.

Prodekanica, prof. dr. sc. Nataša Erjavec dočekala je u ime Ekonomskom fakulteta u Zagrebu naše goste iz Finske

 

Prodekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof. d.sc. Pavičić, održao je interaktivno marketinško predavanje

 

“Predavanje je bilo vrlo interaktivno i takav način komunikacije profesora i studenata čini učenje iznimno motivirajućim. Koristeći primjere iz svakodnevnog života prodekan Pavičić je učinio gradivo lako razumljivim. Voljeli bismo kad bismo imali više ovakvih predavanja i takav pristup predavanju  i na našem fakultetu.” složili su se studenti Entrepreneurship tima iz Finske.

Studenti i profesor iz Finske s eSTUDENTovim timom za međunarodnu suradnju i prodekanima EFZG-a, prof. dr. sc. Pavičićem i prof. dr. sc. Omazićem

 

Ovo iskustvo je bilo iznimno zanimljivo i poučno za naše goste, ali i za nas same jer smo kroz razgovore iz ‘prve ruke’ naučili puno o studentskom životu u Finskoj, njihovoj kulturi i običajima, probali njihove bombone i čokoladice koje su nam poklonili i ono najbitnije, sklopili nova prijateljstva i poznanstva.


Uvijek nam je drago organizirati posjete studenata i profesora iz inozemstva, a još draže čuti ovakve pozitivne dojmove: “Zagreb je prekrasan grad u kojem ima mnogo za vidjeti, ljudi su iznimno ljubazni i jedino nam je žao što nismo proveli još više vremena tu. Neizmjerno smo zahvalni eSTUDENTima koji su nas dočekali, tijekom cijele posjete pravili društvo i pokazali nam najbolje od života u Zagrebu za mlade.”