tjedan mirenja

eSTUDENTov tim Moot Court Croatia organizira Tjedan mirenja, projekt koji za cilj ima upoznati studente s procesom mirenja i medijacijom kroz različita predavanja i radionice. Na Tjednu mirenja, koji će se održati od 18. do 22. ožujka, studenti će imati priliku slušati predavanja ljudi iz struke koji će im pobliže objasniti što je mirenje i kako ono izgleda u praksi, prikazati koja je uloga odvjetnika u procesu mirenja te kako se nositi s konfliktima u svakodnevnom životu i radu. Studenti će steći i praktična znanja sudjelujući na raznolikim radionicama i vježbama.

Tjedan mirenja će otvoriti Srđan Šimac, predsjednik HUM-a, sudac Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske, medijator i trener medijatora s predavanjem na temu “Pravnik 21. stoljeća”. U svom predavanju će istaknuti koja su znanja i vještine potrebne uspješnom pravniku u 21. stoljeću te što je potrebno učiniti da se stranka osjeća zadovoljno. Predavanje će se održati 18. ožujka u Sveučilišnoj auli na Trgu Republike Hrvatske 14., s početkom u 17 sati.

“Nova uloga sudaca – sudac medijator”, tema je predavanja koje će održati Tanja Hučera, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu, sutkinja izmiriteljica, voditeljica Službe za mirenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu i koordinatorica za provođenje i organiziranje mirenja u utorak, 19. ožujka, u 18 sati na Trgu Republike Hrvatske 3 u dvorani broj VI. Sutkinja Hučera će objasniti kako izgleda proces mirenja na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu te koje su razlike između sudskog mirenja i onoga van suda.

Treće po redu predavanje na Tjednu mirenja će održati Petar Petrić, odvjetnik i medijator, iz Petrić & Kajić odvjetničkog društva na temu “Medijacija u svjetskoj odvjetničkoj praksi”. Kroz kratke dinamične prezentacije prikazat će medijacijske slučajeve iz svjetske prakse te će održati praktikum slučaja medijacije za studente. Radionica će se održati 20. ožujka na Trgu Republike Hrvatske 3 u dvorani broj VI u 17 sati.

Dušanka Pribičević-Gelb, medijatorica i trenerica medijatora održat će u četvrtak, 21. ožujka u 16 sati radionicu na temu “Od komunikacije do medijacije”. Upoznat će okupljene s modelom nenasilne komunikacije kroz aktivno slušanje, asertivno izražavanje i uvažavanje različitosti te  će istaknuti koje su vještine ključne za dobre međuljudske odnose i proces mirenja.

Posljednja radionica održat će se 22. ožujka u 16 sati. Radionicu će voditi Suzana Fugaj, predsjednica Kluba mladih izmiritelja  na temu “Medijacija je moja motivacija!”. Studenti će na ovoj radionici moći naučiti koji su načini za postizanje win-win rješenja u privatnim i poslovnim odnosima te kako stečene izmiriteljske vještine i tehnike primijeniti u poslovnim odnosima.

Dodatne informacije o ovom događaju možete potražiti na Facebook stranici.

Petra Pandžić