Starter2016slider

eSTUDENTov projektni tim Starter ove godine organizira Starter Mjesec karijera koji će se održati od 15.11. do 15.12. u suradnji s tri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Prvi event ‘’ How I Met My Career’’ bit će održan na Ekonomskom fakultetu 16.11. od 11 do 17 sati. Zagrebačka banka vodit će prvu radionicu u razdoblju od 11 do 13 sati u dvorani 14. Nakon toga održat će se panel rasprava na kojoj će sudjelovati Degordian, PwC i Zagrebačka banka od 13 do 15 sati u dvorani 7. Drugu radionicu vodit će Selectio u suradnji s P&G-om od 15 do 17 sati u dvorani 36.

Posljednje tri godine Starter se fokusirao na organiziranje konferencija za studente, dok su se ove godine odlučili organizirati projekt koji će trajati mjesec dana kako bi ponudili priliku za dodatno obrazovanje i zapošljavanje još više studenata. Također, poduzećima i zainteresiranim stranama, omogućen je još bolji pristup proaktivnim studentima koji još za vrijeme studiranja žele pronaći posao. Koncept Starter mjesec karijera nastojat će kroz interaktivne sadržaje studentima približiti poslovni svijet. To će se postići putem radionica koje su usmjerene i povezane sa zapošljavanjem, fokus koji će biti postavljen na upoznavanje studenata s regrutacijskim procesima te izletima kod potencijalnih poslodavaca. Projekt je zamišljen tako da studenti dobiju uvid u procese zapošljavanja koji će im u budućnosti pomoći da se profesionalno razviju i da dobiju posao. Sudjelovanje na projektu Starter mjesec karijera besplatno je za poduzeća i za studente.

Starter je projekt studentske udruge eSTUDENT. S približno 300 članova djelujemo na Sveučilištu u Zagrebu, a kroz tridesetak projekata svake godine utječemo na živote nekoliko tisuća studenata iz cijele Hrvatske. Glavni nam je cilj snažnije povezati akademsku i gospodarsku zajednicu te pružiti studentima dodatna vrijedna iskustva, čime pozitivno djelujemo na svoju današnju i buduću okolinu.