50313612_612576052510791_5538460826131759104_n

Elektroboj,natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike koje ima za cilj popularizirati elektrotehniku i potaknuti studente da svoje ideje pretoče u praksu započelo je svečanim otvorenjem 17. siječnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Otvorenje je započelo govorom prodekana za znanost izv. prof. dr. sc. Nikole Miškovića nakon čega je govor dobrodošlice preuzeo predsjednik udruge eSTUDENT, Robi Špoljarić. Otvorenju su prisustvovali Premium i Regular partneri koji su prisutnima predstavili svoja poduzeća te kako će natjecanje utjecati na njihovo potencijalno zaposlenje natjecatelja i njihovu moguću stručnu praksu. Prvo su se predstavili Premium partneri: GlobalLogic, Greyp Bikes, Helb, Led Elektronika, Rimac Automobili i Xylon, zatim  su se predstavili: Ericsson Nikola Tesla i Inetec.

Partneri iz GlobalLogica natjecateljima su poručili: “Uvijek smo otvoreni za bilo kakva pitanja, konzultacije, brainstorm, pomoć u vezi diplomskog rada i slično. Veselimo se Vašim rješenjima i suradnji s Vama. Vi ste budućnost, a mi smo ovdje da Vam pomognemo koliko god i kako god možemo.”

Svečanim otvorenjem Elektroboja, predstavljene su mogućnosti studentima koji se mogu na natjecanje prijaviti individualno ili kao tim do 23. siječnja. Projekt se održava unutar dviju definiranih tema, ekologije i turizma. Studenti se mogu prijaviti na linku.

Magdalena Bušić