mcc

Otvorene su prijave za Moot Court Croatia, jedino natjecanje u obliku simuliranog suđenja koje se održava na hrvatskom jeziku te po hrvatskim pozitivnim procesima. Prijave su otvorene 15. siječnja te traju do 10. veljače 2019. godine, dok je svečano otvorenje natjecanja 23. siječnja u 18 sati u Sveučilišnoj auli na Pravnom fakultetu.

mcc

Na natjecanju mogu sudjelovati studenti treće i viših godina Pravnog fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Moot Court Croatia se sastoji od dva dijela, pisanog te usmenog. U pisanom dijelu natjecanja ekipe pripremaju pisane podneske za hipotetski slučaj koji je ove godine pripremila Katedra za trgovačko pravo, a u usmenom dijelu ekipe iznose svoje argumente pred sudačkim vijećem.

Studenti sudjelovanjem na ovom natjecanju stječu iskustvo u analizi slučajeva i istraživanju raznih baza podataka, unapređuju vještine pisanja i strukturiranja pravnih argumenata te razvijaju vlastite sposobnosti i samopouzdanje. Na ovom natjecanju studenti imaju priliku upoznati potencijalne buduće poslodavce budući da su u natjecanje uključeni profesori, asistenti, suci, odvjetnici te neki od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj. Uz to, ovo natjecanje studentima pruža priliku da se upoznaju te povežu s budućim kolegama.

Za pobjednike natjecanja osigurane su vrijedne nagrade. Članove pobjedničke ekipe očekuje praksa u jednom od najboljih odvjetničkih ureda. Također, nagradit će se najbolji pisani podnesak te najbolji govornik.

Prijaviti se možete ovdje, dok se o pravnom slučaju možete informirati na linku.

Petra Pandžić