DSC_3187

DSC_2933

U okviru projekta „Mozak voli zdravo“ održane su dvije radionice s temom pravilne prehrane na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu koje su u suradnji s udrugom eSTUDENT provodili studenti nutricionizma iz udruge Probion.

Radionice su bile interaktivne i bogatog sadržaja s ciljem motivacije studenata za uvođenjem zdravih navika. Predočen je model piramide pravilne prehrane i zdravog tanjura koji je sudionicima mogao pomoći u procjeni i kreiranju vlastitih obroka prema stručnim smjernicama i na temelju novih saznanja stečenih na radionici. U program je bilo uključeno i komentiranje obroka kojeg su sudionici jeli taj dan. Osim teorijskog znanja, sudionici su dobili priliku isprobati zeleni smoothie te mogućnost mjerenja sastava tijela. Probionci su tako, zajedno sa sudionicima, donijeli zaključke koji su korisni u daljnjem planiranju prehrane.

Zbog pozitivnih komentara i dojmova, očekujemo nastavak suradnje i rad na poboljšanju i usavršavanju izvedbe radionica koja će biti prilagođena publici raznih profila.

 

DSC_3015