IMG_2471-min

U srijedu 13.01.2016. održana je svečana završnica natjecanja u pisanju eseja na temu TTIP – Transatlantic Trade and Investment Partnership na kojem je Veleposlanik Ian Cliff uručio nagrade pobjednicima natjecanja. Na natjecanje se prijavilo preko 140 studenata, nakon prve faze ostao je 41 natjecatelj, a u najuži krugu odabrano je preko 20 radova. Studentske radove zajedno su ocjenjivali predstavnici Britanskog veleposlanstva i profesori Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Prvo mjesto na natjecanju osvojio je Adrian Petković Keindl, student Ekonomskog i Filozofskog fakulteta, a kao nagradu dobio je put u London. Nagrade za drugo i treće mjesto bile su iPad i IELTS ispit, a osvojili su ih Marko Božac i Riki Pahlić.

Pobjedu zbilja nisam očekivao i iskreno me iznenadila jer je velik broj natjecatelja bio odlično pripremljen za natjecanje. Posjet Londonu vidim kao odličnu priliku da iz prve ruke saznam kako se posluje u Engleskoj. Siguran sam kako će mi iskustvo s ovog natjecanja, ali i posjet Londonu biti od velike koristi u budućnosti” – izjavio je Adrian, pobjednik studentskog natjecanja.

O odličnoj pripremljenosti natjecatelja kao i kvaliteti radova pričao nam je i Tomislav Kazančić, Political Officer, British Embassy Zagreb. Tomislav je posebno pohvalio razinu poznavanja engleskog jezika studenata i istaknuo kako je Hrvatska ostvarila odlične rezultate po broju prijava i kvaliteti radova u odnosu na druge države koje su provodile isto natjecanje.

Ako si među studentima koji su propustili priliku za sudjelovanjem na ovom natjecanju nadoknaditi možeš na ostalim natjecanjima u organizaciji eSTUDENTa koja uskoro počinju. Prati nas preko službene web stranice i facebook profila ili prijavom na službeni newsletter i saznaj na vrijeme kad su prijave.