3m

U suradnji eSTUDENTovog Consulting tima URED i Mazars Cinotti, u petak, 25. siječnja 2019. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, održana je interna radionica. Cilj radionice bio je članove URED Consulting tima bolje upoznali s temom poreza i prekograničnog oporezivanja, a to su učinili porezni stručnjaci Šime Prtain i Tin Martinčević.

Mazars je međunarodna, integrirana, transparentna i neovisna organizacija specijalizirana za poslove revizije, računovodstva, poreznog, pravnog i financijskog savjetovanja. U Hrvatskoj posluje s više 400 klijenata, od podružnica međunarodnih kompanija do srednjih i malih poduzeća, a specijalizirani su u području revizije, savjetovanja i računovodstva.

2_m

Sudionici radionice bili su podijeljeni u grupe te su prije održavanja radionice dobili četiri zadataka koja su morali proučiti i pronaći njihova rješenja. Predavači su s prisutnim studentima analizirali rješenja zadataka. Tema radionice bila je “Prekogranični aspekti oporezivanja”, a kroz četiri zadataka dotaknuli su se tema porez na dobit, PDV (mjesto obavljanja usluga), transfernih cijena (usluge unutar grupe) te porezne rezidentnosti.

Studenti su aktivno sudjelovali u rješavanju zadataka te su zadovoljni stečenim znanjem. “Bilo je zanimljivo vidjeti kako stvari izgledaju u praksi i čuti stručnjake o jednoj zbilja bitnoj temi. Naučio sam da je porezno pravo izuzetno kompleksno i da su uvijek dobro došli oni koji se misle time baviti detaljnije, kako bi pomogli svojim klijentima i u konačnici kako bi rezultat bio dobar za poreznu upravu, državu i klijenta.”, izjavio je sudionik radionice Sebastian Krčmar.

Za kraj želimo zahvaliti predavačima na izdvojenom vremenu i dijeljenju svojih znanja i iskustava.

fotka 1m

Lucija Leontenko