estudent_ri_utrka_1

Prošlog tjedna, u četvrtak 16. svibnja, u Rijeci je u sklopu “Student Day Festivala” održana 1. humanitarna noćna utrka “Zasvijetli za druge” u organizaciji eSTUDENTa te Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Na utrci je sudjelovalo oko 150 natjecatelja koji su svojom simboličnom donacijom pomogli projektu “KosaRi”.

estudent_ri_utrka_2

Projekt “KosaRi” inicijativa je studenata riječkog Medicinskog fakulteta s ciljem podizanja svijesti javnosti o posljedicama onkoloških i autoimunih bolesti. Svaki natjecatelj je uz uplaćenu donaciju za startninu dobio svjetleću narukvicu koju je zatim ponosno pronio Trsatom te tako simbolično zasvijetlio za druge. Sav donirani iznos namijenjen je izradi vlasulja od prave kose za oboljelu djecu.

estudent_ri_utrka_3

ChikaZ” tim trenerica iz Rijeke zagrijao je trkače za utrku uz zumbu, dok je DJ Darrio Sec bio zadužen za glazbu. Duljina staze bila je tri kilometra kako bi utrka s humanitarnim ciljem bila dostupna svima. U ženskoj kategoriji među prvima su kroz cilj prošle Iva Tomić, Iva Vodopija te Vanja Boričević dok su u muškoj to bili Igor Horvat, Davor Varga te Antonio Žunić. S obzirom na humanitaran karakter utrke, svi natjecatelji koji su donirali za projekt “KosaRi” te prošli kroz cilj s pravom se mogu osjećati pobjednicima.

estudent_ri_utrka_4

eSTUDENT se ovom prilikom još jednom zahvaljuje svim natjecateljima s nadom da će odaziv sljedeće godine biti još veći.

Tin Jonak