BVNB_9.12. (1 of 4)-2

U srijedu, 9. prosinca obilježili smo Međunarodni dan borbe protiv korupcije projektom Bez veze nije bezveze. Cilj projekta bio je pokazati studentima da je za uspjeh dovoljan njihov rad i trud, a društveno neprihvatljive metode nisu potrebne. Nakon dinamičnog dana ispunjenog dobrom zabavom, možemo zaključiti da smo svoj cilj ispunili.

Od 8 sati ujutro članovi eSTUDENTa postavljali su preko 1.300 vezica na nekoliko frekventnih mjesta u gradu. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstvu, Ekonomskom fakultetu i Studentskom centru, gladne studente dočekale su poruke u redovima u menzi, a one hrabre koji jure biciklom po ovoj hladnoći doza motivacije iznenadila je na volanu bicikla. Studenti u studentskom domu Lašćina svoje motivacijske poruke mogli su pronaći na vratima svojih soba.


BVNB_9.12. (1 of 2)Kako bi saznali što mlade motivira, pripremili smo još par iznenađenja. Tako smo ih u Studentskom centru potaknuli da napišu što posebno žele napraviti danas i sutra, a naš sandwich man u centru grada upitao ih je bez čega ne mogu zamisliti svoj život ili dan. Na Ekonomskom fakultetu studenti su mogli napisati što najviše cijene kod ljudi i što su oduvijek htjeli napraviti.

Svi zainteresirani, svoje odgovore mogli su zapisivati na našem post-it wallu, a ugodno nas je iznenadila činjenica da se preko 1.500 mladih uključilo i ostavilo svoje poruke.

Dan je završio uz prepunu Pivanu gdje su Tin Sedlar i Goran Vugrinec iz Studija smijeha nasmijali do suza sve okupljene, a Dino Petrić, prošlogodišnji natjecatelj Voicea do kraja večeri zabavljao je posjetitelje domaćim hitovima.