IMG_44

Svečano otvorenje Smartupa, studentskog natjecanja u razvoju poslovne ideje održano je u srijedu, 13. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Na početku otvorenja, uvodni govor održao je Robi Špoljarić, predsjednik udruge eSTUDENT koji je okupljenima predstavio sve prednosti ovog  natjecanja te ih pozvao da se prijave sa svojim poslovnim idejama. Voditelj natjecanja Domagoj Sesar, te njegov suvoditelj Benjamin Sadrić objasnili su kako je koncipirano natjecanje i koje će se sve radionice održati te su dali dodatne upute vezane uz natjecanje. Zatim su Premium (Algebra, INA, Ars Futura) te Regular (Infobip, Koios, Sense Consulting) partneri predstavili svoje područje djelovanja kroz kratke motivacijske govore o poduzetništvu te njegovim prednostima.

Nenad Bakić, jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika i investitora u svom je govoru okupljenima opisao kako je ušao u svijet ulaganja i inovacija. Također im je predstavio projekte na kojima trenutno radi i iznio rizike s kojima se susreće, a jedan od njegovih projekata je filantropski projekt za škole “Croatian makers”. Uz to  istaknuo je sreću kao neizostavan faktor koji je uz motivaciju i inteligenciju potreban za uspjeh..

Prošlogodišnji pobjednici Smartupa, tim Prostec u svom su motivacijskom govoru predstavili svoju ideju te koliko im je ovo natjecanje pomoglo za njihov napredak. Luka Posilović, član pobjedničkog tima podijelilo je svoja iskustva s natjecanja: “Nama je natjecanje bilo odlično iskustvo jer su radionice bili točno prilagođene našem stadiju razvoja. Imali smo ideju koju je trebalo razraditi do kraja i iz nje razviti poslovni plan. Smartup je odlična prilika da se točno to napravi. Također, tijekom natjecanja skupili smo vrijedne kontakte i pogled u svijet poduzetništva. Natjecanje i iskustvo s natjecanja nam je pomoglo uopće krenuti na taj dugi put realizacije poslovne ideje.”. Uz to svim je budućim natjecateljima poručio: “Moj savjet je da bi se svi koji imaju imalo želje i volje za poduzetništvom prijave na ovo natjecanje, ne s namjerom da pobjede nego s ciljem da nešto nauče. Najbolji savjet koji smo mi primili je da nikad ne odustajete i da uvijek budete fleksibilni oko promjena u svojoj ideji.”.

Na kraju otvorenja u opuštenoj atmosferi prisutni su se zabavili uz kviz Kahoot te utvrdili ono što su doznali na otvorenju.

IMG_8 (1)