tdsc_5202

Tijekom travnja, Vizionar je organizirao posjete i konzultacije s naručiteljima ovogodišnjih slučajeva, 24 sata i Fakultetom elektrotehnike i računarstva koji su bili namijenjeni natjecateljima najvećeg studentskog natjecanja u dizajnu u Hrvatskoj. Posjeti i konzultacije su organizirani s ciljem pružanja prilike natjecateljima da iz prve ruke saznaju sve potrebne informacije koje će im biti korisne i koje će im pomoći u rješavanju i osmišljavanju ovogodišnjih projektnih zadataka.

Prvi posjet bio je FER-ovom startup inkubatoru – SPOCK-u gdje su natjecatelji imali priliku razgledati prostor i doznati od studenta koji ondje rade njihove potrebe i želje. Studenti su najviše istaknuli potrebu za udobnim i kvalitetnim stolicama i stolovima koji će biti prilagođeni za duži rad. “Od natjecatelja očekujemo da daju idejna rješenja za uređenje ovog prostora, razmišljaju kreativno, inovativno, da razmišljaju sa svoje pozicije, ali i s pozicije korisnika ovog prostora. Zapravo želimo ovaj prostor učiniti ugodnim studentima koji ovdje rade, ali i takvim da dobijemo wow efekt.”, istaknula je Iva Gospodnetić, stručna suradnica u Centru karijera FER-a.

DZdIrESWkAAYO62.jpg large

Drugi posjet bio je redakciji 24 sata gdje su se natjecatelji upoznali s digitalnim svijetom medija te dobili detaljan uvid kakav se identitet za digitalno rješenje od njih očekuje. Iz 24 sata su naglasili kako od natjecatelja očekuju da osmisle jedinstven i jasan vizualni identitet za video 24 sata te da povežu tri njihova kanala: JoomBoos, Miss7 i 24 sata, tako da imaju zajedničku poveznicu sa Styrijom.

tdsc_5222

Nakon posjeta održane su konzultacije za natjecatelje. Za FER konzultacije su bile u suradnji s Brigadom, agencijom koja se bavi dizajnom prodajnih i poslovnih prostora, dok su za 24 sata održane u suradnji s marketinškom agencijom Bruketa&Žinić&Grey.

Rok za predaju rješenja je 9. svibnja. Prvo mjesto na natjecanju nosi nagradu od 4 tisuće kuna, drugo dvije tisuće, a treće tisuću kuna, a osim toga najbolje kandidate čekaju stručne prakse.

Lana Bradašić