Smartup je tematsko edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje u nekom danas aktualnom području. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima iz Hrvatske i svijeta.

Nakon skoro pa desetljeća uspješnog održavanja Business Plan Contesta, studentskog natjecanja u izradi poslovnih planova, studentska udruga eSTUDENT petu godinu zaredom održava novu, unaprijeđenu verziju tog natjecanja pod nazivom Smartup. Smartup je nastao pod utjecajem najnovijih globalnih ekonomskih trendova te ih on uspješno inkorporira i primjenjuje.

Danas u visoko globaliziranom svijetu u kakvom mi živimo, rijetki su ljudi koji nisu čuli barem za jedan startup, a još su rjeđi oni kojima neki startup nije olakšao svakodnevni život. Startupovi više nisu rijetke pojave, oni su danas sastavan dio globalne ekonomije i jedan od glavnih izvora inovativnosti i napretka bilo u životnoj ili poslovnoj sferi našeg života te ih kao takve moramo prihvatiti, stoga je nama u Smartup-u cilj dalje širiti taj koncept, a pogotovo u Hrvatskoj koja ima više nego puno potencijala.

Koncept natjecanja je usmjeren na Lean metodologiju koja je standard u cijelom svijetu i koju mi želimo približiti hrvatskoj studentskoj populaciji kroz niz edukativnih radionica, meetup-ova i individualnih mentorstva od strane hrvatskih stručnjaka na ovom polju, te poučiti kako što bolje, brže i efikasnije primjenjivati ovu metodologiju.

Natjecatelj će dobit uvid u svijet uspješnih poduzeća, uvest će ga se u važnost izgradnje kontakata (‘networking’), naučiti da uvijek treba imati snove i ono najbitnije – probati ih ostvariti.

Prijave na natjecanje počinju 04.03. te traju do 24.03., a sama završnica natjecanja će se održati 04.06. kada će biti održan finalni  krug natjecanja u kojem će biti prezentirane završne prezentacije finalista te proglašenje pobjednika natjecanja.

Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond te prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva.

Natjecatelji se mogu prijaviti u timovima od dvije do pet osoba. Za sva pitanja vezana za natjecanje možete nam se javiti na mail smartup@estudent.hr