IMG_9263

Kao uspješan uvod u projekt, prvo predavanje održao je poznati glazbenik Mile Kekin, nakon kojega smo plesne korake mogli naučiti uz Emiliju Damić i Marka Mrkića na radionici plesa. Tjedan smo završili kvizom o kulturi na kojem su sudionici imali priliku probati domaće hrvatske specijalitete budući da smo između ostalog ispitivali znanje o hrvatskim regijama.

U drugi tjedan održavanja ‘Po miseca kulture’ krenuli smo predavanjem o fotografiji i iskustvima s putovanja Gorana Kovačevića, a do kraja tjedna čeka nas još zanimljivih događanja.

Prva na redu je radionica glume koja će se pod vodstvom mladih iz Teatra Tirena održati u četvrtak u 20 h na FER-u  u dvoranama A301 i A302. Cilj je pokazati kako izgleda rad dramskih grupa kada se ne pripremaju za predstave. Polaznici radionice bit će podijeljeni u timove koji će uz pomoć voditelja trebati osmisliti  kratku izvedbu te ju pokazati drugim timovima. Radionica će biti zabavna i nezahtjevna i može se prijaviti bilo tko, bez obzira na eventualno prethodno iskustvo.

Dan nakon radionice glume, u petak 22. svibnja u 18:30h na Arhitektonskom fakultetu u dvorani 317, više o ženama i dizajnu će nam ispričati i pokazati uspješne dizajnerice Maša Poljanec i Maja Kolar.

Konačno, cijelu ovogodišnju priču o kulturi završit ćemo izletom na Medvedgrad u subotu 23.5.

Polazak na KulTOUR de Medvedgrad je u 11h ispred Šestinske crkve odakle krećemo laganim hodom prema Medvedgradu gdje ćemo se pobliže upoznati sa svim znamenitostima najbolje sačuvanog srednjovjekovnog dvorca u Hrvatskoj. Na vrhu pripremamo zanimljivo druženje, a za one koji budu htjeli ući u sam dvorac, ulaz je 15kn.

Više fotografija sa proteklih događanja pogledajte u galeriji.