Vizionar-56

U petak je na Studiju dizajna, kao uvod u natjecanje Vizionar, održano motivacijsko predavanje dviju mladih hrvatskih dizajnerica Klasje Habjan i Zite Nakić.

Simpatične dizajnerice podijelile su svoja iskustva u području dizajna. Kroz pregled odabranih portfolija prikazale su kako izgleda njihov dizajnerski rad te proces razmišljanja. Uz one dizajne koji su odabrani za pojedine projekte, prikazivale su i one koji su bili predloženi, ali nisu odabrani te su ukazivale na ono što nije bilo dobro na njima. Dizajnerice su zajedno radile vizualni identitet za restoran “Takenoko”, hotel “San Canzian”, Brokenships Bistro (Muzej prekinutih veza), modnu dizajnericu “Mirnu” i omote albuma, primjerice Cinkuša “Krava na orehu”. Osim toga dizajnirale su plakate za film “Duboki rezovi” i predstavu “Priroda i društvo”.

Vizionar-72

Na pitanje što bi savjetovala budućim dizajnerima Zita odgovara: “Da rade što više mogu dok su još na faksu, da probaju i samostalno raditi ili ako im je lakše i zabavnije onda u tandemu. Isto tako, osim što rade sami, ako imaju mogućnost, da probaju raditi izvan faksa u nekoj agenciji ili studiju. Nama je to pomoglo kako bi shvatile što točno želimo raditi i na koji način želimo raditi. Sve su to pozitivna iskustva čak i ako se nekad čine negativna.Trebaju što više toga isprobavati ali znati podvući granicu i ne puknuti po putu. I naravno zabavljati se kroz rad.”

Za natjecanje Vizionar kaže: “Mislim da je to super prilika za studente da se na samom početku rada pokažu i iskažu, dobiju PR te da se okušaju u malo drugačijem okruženju osim faksa, jer uvjeti za dizajniranje za natječaj i dizajniranje za projektni zadatak su potpuno drugačiji. Kod natjecanja je viši izazov i bolja motivacija. Takva prilika se treba definitivno iskoristiti.”
Ako ste zainteresirani za dizajn i želite odnekud početi Vizionar je prava prilika za vas. Prijave traju od 9. ožujka do 29. ožujka 2019. Sve informacije možete pronaći na stranicama Vizionara.

Vizionar-28