IMG_9927

Vizionar je organzirao tri ciklusa radionica koje su se održavale kroz ožujak i travanj. Bile su namijenjene natjecateljima u najvećem studentskom natjecanju u dizajnu u Hrvatskoj. Radionice su bile održane s ciljem da se pomogne natjecateljima u rješavanju ovogodišnjeg case study-ja koji su osmislili organizatori. Zamišljene su kao seminari koji se sastoje od dva dijela, od predavanja, odnosno teorijskog dijela i zadataka ili praktičnog dijela. Radionice su održali stručnjaci iz prakse, a zamisao je bila pružiti studentima informacije koje će im biti korisne i koje će im pomoći u rješavanju i osmišljavanju ovogodišnjih projektnih zadataka o kojima više možete saznati  ovdje.

IMG_9738

Prvu radionicu vodio je Filip Cvitić, asistent na Grafičkom fakultetu i osnivač projekta Fabula Croatica. Cilj njegovog seminara “Učiniti svoje proizvode vidljivima” bio je naučiti polaznike kako kvalitetno predstaviti proizvode, kako privući potencijalne klijente te ih naučiti o alatima koji se koriste za dizajn i njihovim principima. U praktičnom dijelu polaznici radionice morali su stvoriti neke elemente vizualne komunikacije poput logotipa, plakata i ambalaže.

IMG_7004

Radionicu “Make comic sans great again” vodio je Ivan Dilberović, vlasnik i grafički dizajner Studia Dilberović. Glavna zamisao njegove radionice bila je naučiti polaznike kako stvoriti cjelinu između grafičkih  i tipografskih elemenata.

“Želim da svi s ove radionice odu znajući kako odabrati adekvatno pismo s  obzirom na kontekst aplikacije vizuala.”, tako je Ivan Dilberović opisao svrhu svoje radionice.

IMG_9967

Zadnju radionicu s nazivom “Pogled ispod haube” vodio je digitalni dizajner u Degordianu, Mario Šimić. Radionica je bila namijenjena za case Hrvatske elektroprivrede. Studenti su prolazili kroz sve stadije razvoja kreativnih ideja za interaktivne instalacije. Šimić je kroz radionicu pokušao naučiti polaznike na koji način trebaju razmišljati kako bi ostvarili puni kreativni potencijal u stvaranju kreativne instalacije. One ideje koje su razvijene na radionici, studenti će primijeniti na natjecanju.

Amadea Bilanović i Blanka Capak