logo-neon

Centar karijera Fakulteta elektrotehnike i računarstva u suradnji s eSTUDENTom organizira Career Speed Dating, spoj poslovnog intervjua i speed datinga. Event će se održati na FER-u 15. prosinca 2016. godine, a studenti će u 8 minuta dobiti mogućnost predstaviti se potencijalnim poslodavcima i upoznati ih sa svojim projektima. Career Speed Dating je izvrsna prilika kandidatima da iskuse pravi razgovor za posao u ležernoj atmosferi, sklope nova poznanstva i naprave prvi korak ka karijeri. Tvrtke koje sudjeluju na eventu posluju na globalnoj razini, a u ovom članku ćemo vam predstaviti neke od njih.

HashCode je domaća tvrtka čiji se tim sastoji od 14 matematičkih i kompjutorskih stručnjaka koji se bave modeliranjem poslovnih procesa i njihovom optimizacijom. Drugim riječima, bave se problemima koje velike tvrtke ne mogu same riješiti. Kako kaže direktor Miljan Pilipović, zaposlenici HashCodea su bivši studenti FER-a i PMF-a s prosjekom 5.0 te, iako teže izvrsnošću, ističe da u timu uvijek ima prostora za učenje i napredovanje na zabavan i opušten način. Na službenoj internetskoj stranici moguće je riješiti zadani case study „12345678 + 98712369 = 14159265“ i prijaviti se za radno mjesto.

Osim HashCodea, hrvatska kompanija koja se također bavi razvojem poslovnih procesa je mStart. mStart je poslovno-tehnološka tvrtka, specijalizirana za pružanje usluga informatizacije i optimizacije poslovnih procesa. Kao takva surađuje sa srednjim i velikim tvrtkama u različitim djelatnostima kao što su poljoprivreda, proizvodnja, maloprodaja, veleprodaja, distribucija, e-commerce, platni promet, uslužne djelatnosti itd, a partner je s većinom banaka i kartičnim ustanovama. Valja naglasiti da tvrtka teži inovativnošću i projektima s visokoškolskim ustanovama te studentskim projektima pa je na internetskoj stranici mStarta moguće pristupiti i prijaviti se za aktivne natječaje za posao.

Jedna od kompanija koja se uz mStart aktivno bavi uključivanjem studenata u struku i pružanjem prakse je Ericsson Nikola Tesla Grupa. Ta je tvrtka vodeći regionalni isporučitelj komunikacijskih proizvoda i usluga u operatorskom segmentu te je isto tako isporučitelj inovativnih informacijsko-komunikacijskih rješenja vezanih uz zdravstvenu zaštitu, promet, državnu upravu, komunalne djelatnosti i multimedijsku komunikaciju. Kompanija studentima nudi mogućnost profesionalnog i osobnog razvoja suradnjom s tehničkim fakultetima iz cijele Hrvatske, a projekt Summer Camp Ericssona Nikole Tesle jedan je od najznačajnijih projekata suradnje sa znanstveno-istraživačkom zajednicom. Na tom projektu studenti rade i proširuju znanje uz podršku mentora iz kompanije, dok sudjelovanje na Summer Campu donosi 7 ECTS bodova.

Na Career Speed Datingu će sudjelovati i predstavnici stranih kompanija, a jedna od tih je GlobalLogic. Ta je globalna kompanija vodeći pružatelj usluga razvoja softverskih proizvoda za vodeće svjetske tehnološke kompanije kao što su Oracle, Adobe, HP, Ericsson, Samsung, Innovative itd. GlobalLogic se osim softverskim proizvodima bavi savjetovanjem klijenata o novim načinima odnosa s potrošačima, razvojem proizvoda i usluga te ubrzanjem time-to-market (TTM).

Prijave za sudjelovanje na Career Speed Datingu otvorene su do 4. prosinca 2016. godine, a broj mjesta je ograničen. Sve što je potrebno jest ispuniti prijavu, priložiti CV te odabrati grupu poslodavaca i vrijeme speed datea. Vidimo se na FER-u!