1523566429_tmp_IMG_8343_1_

Nakon što smo posjetili Electus, eSTUDENT je u suradnji s Talentariumom, agencijom za posredovanje pri zapošljavanju, omogućio svim zainteresiranima još jedan Izlet na buduće radno mjesto. Posjetili smo ih 6. travnja, a oni su nam pokušali što više približiti posao kojim se bave.

1523566582_tmp_IMG_8393_1_

Na samom smo početku saznali i nekoliko zanimljivih stvari o samoj tvrtki, a najviše se ističe činjenica da je Talentarium prva agencija ovog tipa specijalizirana u IT sektoru ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj jugoistočnoj Europi. Baš zato što su usmjereni samo na jedno područje, sigurni su u kvalitetu usluge koju nude. Objasnili su nam da ne koriste standardne načine oglasa pri traženju kandidata za posao, već ih sami nastoje pronaći (primjerice putem društvenih mreža, konferencija…). Također, na primjerima iz prakse su nam prikazali kako nije uvijek lagan posao uskladiti želje poslodavaca i potencijalnih zaposlenika te kako se često moraju veoma potruditi kako bi uvjerili obje strane u korisnost suradnje. ”No, bez obzira na to, koliko god bude stresno, na kraju dana jako volimo svoj posao”, zaključila je ipak  Dijana, zaposlenica Talentariuma.

Potom nam je Dora ispričala kako je izgledao njezin početak rada u Talentariumu da bi ohrabrila prisutne koji bi željeli raditi na ovakvom radnom mjestu. Trenutno je apsolventica psihologije te je četiri mjeseca zaposlena u tvrtki, ali i veoma zadovoljna svojim radnim mjestom, jer kako kaže, svi su prema njoj ljubazni i radna atmosfera je veoma ugodna. Na samom smo kraju dobili priliku razgovarati sa svim predavačima u obliku speed datea, gdje smo podijeljeni u nekoliko grupa imali 3 minute da ih upitamo sve što nas zanima.

Želimo se zahvaliti svim zaposlenicima na gostoprimstvu i nesebičnom odgovaranju na sve naše upite.

1523566221_tmp_IMG_8463

Antonia Hrvatin