PM 2

U srijedu, 13.lipnja 2018. Philip Morris Zagreb d.o.o ugostio je studente na zadnjem ovogodišnjem izletu na buduće radno mjesto. Philip Morris International vodeća je međunarodna duhanska tvrtka koja broji preko 80 000 zaposlenika i djeluje u više od 180 država. Dobitnici su mnogih priznanja, poput CEP-a i nagrade Top Employer u Hrvatskoj i u Europi, ali i globalno, a studentima su kroz priče svojih zaposlenika o uspjehu približili mogućnosti zapošljavanja i način rada u kompaniji.

Dobrodošlicu nam je poželio Marin Mlinarić, Direktor ljudskih potencijala i organizacijske kulture koji je ukratko predstavio Philip Morris International, njihove brendove te novi, revolucionarni sustav grijanja duhana, koji je prvi korak u ostvarenju nove vizije kompanije „Budućnost bez dima“. Predstavljanje je zaključio riječima: “U PMI-u, jedina konstanta je promjena.”

PM

Nakon uvoda, zaposlenici kompanije Philip Morris Zagreb d.o.o. ispričali su kako je izgledao njihov put u ovoj kompaniji. Marko Burčul je diplomirani ekonomist koji trenutno radi na poziciji Territory Managera u Philip Morrisu. Marko je radio na mnogim pozicijama u Philip Morrisu, rekao je kako je business upoznao od početka kroz terenski rad, a studentima je dao savjet da pri odabiru posla dobro odaberu sektor u kojem žele raditi te da si nikada ne dopuste ostati u zoni komfora jer se jedino tako mogu razvijati. Nakon Marka, svoj put uspjeha dočarala nam je Ivana Obrovac koja  se kompaniji pridružila još kao studentica u odjelu financija, no put ju je odveo u Human Resources gdje sada radi kao Team Leader HR Services, a studentima je otkrila kakvo je radno okuženje u PMI-u: “Jako je dinamično, nikada nije dosadno. Ako uđete u ovu firmu, nećete raditi isti posao, uvijek možete napraviti promjenu.” Nikolina Birimiša, Manager People &Culture, navela je kako se u kompaniji prati rad svakog zaposlenika, preko razvojnih planova i njihovih ciljeva te kako svaki zaposlenik ima priliku graditi se unutar funkcije. Studentima je savjetovala da kod traženja budućeg posla budu svjesni samih sebe i svoje vizije, a za rad u PMI kaže: ” Ako je osoba spremna učiti, mi imamo sve alate za učenje.”

PM 2

Nakon inspirativnih priča o uspjehu, Pamela Srbljanin, Talent Acquisition Executive približila nam je mogućnosti i načine zapošljavanja u ovoj kompaniji. PMI je velika međunarodna kompanija koja svojim zaposlenicima nudi razvojne mogućnosti svugdje u svijetu, njeguje korporativnu kulturu i ulaže u svoje zaposlenike kroz razne edukacije i poštivanje njihovih ideja, inovacije i kreativnosti. Selekciju zaposlenika rade na vrlo inovativan način – assessment centrima, interaktivnim, neformalnim, dinamičnim eventima na kojima pristupnici u određenom vremenskom periodu prolaze određene igre, individualne razgovore ili grupne simulacije. Za određene profile koriste i „klasične“ razgovore, no fokus stavljaju na motivaciju uz same kompetencije potrebne za poziciju. U kompaniji je naglašena fleksibilnost i raznolikost pozicija, svi rade puno, ali su strastveni oko onoga što rade jer im se nude odlične prilike i uvjeti. Pamela je naglasila: “Kod nas studenti mogu jako puno naučiti i to im znanje nitko ne može oduzeti.”

Zahvaljujemo zaposlenicima na zanimljivom uvidu u rad jedne internacionalne kompanije i ugodnom druženju.

 Tena Klarić