GSK-20

Članovi eSTUDENTovog tima Starter ponovo su organizirali Izlet na buduće radno mjesto, ovoga puta 1. ožujka u GlaxoSmithKline, globalnu inovativnu farmaceutsku tvrtku. Zaposlenici su nas velikodušno ugostili i detaljno odgovarali na sve nedoumice i pitanja.

GSK-11

Na samom smo početku imali priliku obići radna mjesta zaposlenika, a potom nas je General Manager Stijn Calcoen uveo u priču i predstavio sve najvažnije činjenice o tvrtki. Ono što je najviše zaintrigiralo sve prisutne su mogućnosti koje GSK pruža studentima i mladima, a to nam je detaljno objasnila HR Manager Mirjana Vidaković. Među njima se najviše ističe Future Leaders Programme koji sudionici mogu pohađati u Hrvatskoj, ali nudi mogućnost pridruživanja i kroz globalne strukture. Tvrtka traži kreativne i inovativne pojedince koji će nastojati poboljšati zajednicu u kojoj žive, stoga se zaposlenici maksimalno posvećuju svakom polazniku pružajući mu mogućnost  razvoja i napredovanja u budućoj karijeri. Da bi nam što bolje približili kako Future Leaders Programme, ali i samo zapošljavanje u tvrtki izgleda u praksi, zaposlenici Nuša i Matej su nam iz prve ruke nesebično podijelili svoja iskustva kao mlade radne snage GSK. Završnu prezentaciju o svom karijernom putu u GSK je održala Key Account Manager, Vesna Tomljenović. Približila je studentima koja su njena zaduženja, kako je GSK utjecao na njen život te je naglasila kako žena, bez obzira na predrasude, može imati skladan obiteljski i uspješan poslovni život.

”Do sad nismo imali ovakvih iskustva sa studentima. Jako nam je drago što će sada više mladih moći dobiti uvid u ono čime se bavimo, ali ponajviše u Future Leaders Programme koji im može pružiti mnogo mogućnosti za daljnji razvoj”, rekla je za kraj Danica Ružić (HR Advisor).

GSK-23

Antonia Hrvatin