rsz_phl_7092

Najveća agencija za zapošljavanje na području Hrvatske, Electus, u sklopu Izleta na buduće radno mjesto otvorila je svoja vrata studentima. U srijedu, 21. ožujka Electus su posjetili studenti ekonomije, a u petak 23. ožujka studenti psihologije. Agencija je osnovana 2004. godine, a danas surađuje s više od 100 korisnika (poslodavaca). Cilj agencije je postizanje maksimalnog zadovoljstva, kvalitete i partnerstva u odnosu prema radnicima i korisnicima.

U srijedu je predstavljenje agencije započela Željka Bašić, voditeljica Electusovog tima koji se bavi selekcijom te nas je uputila u rad agencije i rekla koju riječ o privremenom zapošljavanju, a okupljeni su imali priliku čuti nešto i o životopisima. Kažu da je ponavljanje majka znanja, stoga u nastavku možete pronaći osnovne elemente strukture životopisa:

  • Osobni podaci (ime, prezime, kontakt broj, e-mail, adresa)
  • Obrazovanje (vremenski period, škola/fakultet i smjer koji ste pohađali)
  • Radno iskustvo (vremenski period, poslodavac, pozicija na kojoj ste radili te kratak opis radnih zadataka)
  • Poznavanje stranih jezika i razina; dodatno obrazovanje

U nastavku naveli su nam dva primjera regrutacije i selekcije. Počevši od toga kako je strukturiran oglas, kako se prikupljaju i pregledavaju životopisi čime se dovodi do odabira užeg broja kandidata koji zadovoljavaju kriterije, te na posljetku i kontaktiranje kandidata s kojima je moguć i telefonski intervju. Kroz primjere za radno mjesto voditelja prodajnog tima i voditelja računovodstva polaznici Izleta prošli su osnovne zahtjeve odnosno znanja i vještine koje pozicija traži. Komunikacijske, socijalne i organizacijske vještine te vještine pisane komunikacije su, uz samostalnost, motiviranost i želju za usavršavanjem, jedne od stavki oglasa.

Također, prijavljeni su imali priliku upoznati radni prostor agencije i djelatnike u računovodstvu i administraciji.

rsz_phl_7085

Na kraju samog izleta nam je Luka iz računovodstva i financija Electusa, rekao više o tom području. Na tom radnom mjestu potrebno je pratiti i naplaćivati dugovanja, obavljati poslove knjiženja (UR-a/IR-a, kunskih i deviznih izvoda, putnih naloga, blagajne), pripremati i izrađivati PDV obrasce, slati JOPPD obrasce i usklađivati doprinose preko sustava e-građani, prikupljati i slati dokumentaciju za refundaciju troškova bolovanja, vršiti uvod i dopunu podataka radnika iz matične knjige u računovodstveni program.

Zahvalni smo zaposlenicima na prilici da pokažu studentima iz prve ruke kako to izgleda u agenciji za zapošljavanje i otkriju male tajne dobrog životopisa i male tajne velikih agencija.

Tihana Kolec