IBRM_Addiko_3

U sklopu Izleta na buduće radno mjesto, 30. siječnja posjetili smo sjedište Addiko Banke u Zagrebu gdje smo iz prve ruke saznali kako je to raditi u banci, ali i kako jednog dana što lakše pronaći posao. Ugostio nas je Dubravko-Ante Mlikotić, član Uprave zadužen za kontrolu i upravljanje kreditnim, tržišnim i operativnim rizicima koji nas je nakon iskazane dobrodošlice uputio u poslovanje banke. Nakon toga riječ je preuzela Aleksandra Dinčić iz odjela Ljudskih potencijala koja je i moderirala čitav program. Saznali smo na koji način Addiko Bank dopire do nas studenata kao potencijalnih zaposlenika te je istaknula kako posjeduju certifikat Poslodavac Partner. Zatim su uslijedila dva vrlo interesantna panela na kojima su nam se predstavili zaposlenici banke koji su govorili o svom karijernom putu, radnim iskustvima u banci, ali i dali niz korisnih primjera i savjeta studentima. Opisali su nam izazove s kojima se svakodnevno susreću te naglasili važnost elementarnih osobina koje moramo posjedovati ako jednog dana želimo biti uspješni. Među njima se ističu dobre radne navike, strpljivost, želja za znanjem i ulaganjem u sebe, proaktivnost, ali i vrlo bitna sposobnost rada u timu. Tijekom obaju panela govornici su rado odgovarali na pitanja studenata te smo čuli, ali i upamtili puno korisnih priča i zanimljivih odgovora.

IBRM_Addiko_1

Izlet na buduće radno mjesto završio je obilaskom prostorija banke te prigodnim darivanjem nakon čega smo puni dojmova izišli na svjež zrak, nestrpljivo iščekujući sljedeći Izlet.

Ovim putem željeli bismo još jednom zahvaliti svim zaposlenicima Addiko Banke koji su sudjelovali u ovom IBRM, te nam prenijeli svoja znanja i riješili pokoju nedoumicu.

IBRM_Addiko_2

Tin Jonak