Sustav koji kroz zajedničke aktivnosti i projekte izravno povezuje poslodavce i studente.

Business Matchmaker

Business Matchmaker jednodnevno je “speed dating” događanje namijenjeno studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koje im omogućuje da se u kratkim selekcijskim intervjuima osobno predstave skupini željenih poduzeća. Najuspješniji studenti izabrani su u sljedeći krug dužih razgovora gdje dobivaju priliku ostaviti još bolji dojam, osvojiti mnoge nagrade te potencijalno dobiti ponudu za praksu ili zaposlenje. Studenti na zanimljiv i interaktivan način razvijaju svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznaju se s tržištem rada iz prve ruke, a poduzeća dobivaju priliku pronaći idealnog kandidata za traženu poziciju. Projekt je nastao u suradnji eSTUDENTa i Ureda za savjetovanje i razvoj karijera na Ekonomskom fakultetu, a prošle je godine na njemu sudjelovalo više od 20 poslodavaca i više od 100 studenata.

SAZNAJ VIŠE

Career Speed Dating

Career Speed Dating jedinstveni je spoj selekcijskog intervjua i speed datinga. Namijenjen je povezivanju poslodavaca i studenata FER-a te srodnih tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta i veleučilišta u Zagrebu s ciljem pružanja uvida studentima o mogućnostima zaposlenja i razvoja karijere te izravnog upoznavanja potencijalnih kandidata i budućih kolega. Ovaj se događaj organizira u suradnji s Centrom karijera FER-a.
* 30+ poduzeća
* 180+ studenata
* 1440+ minuta razgovora za posao

SAZNAJ VIŠE

Izlet na buduće radno mjesto

Izlet na buduće radno mjesto pruža studentima priliku da nekoliko sati provedu u jednom od renomiranih poduzeća. Kako izgleda prosječan izlet? Zaposlenici se predstavljaju studentima nudeći im uvid u radna mjesta i što sve ono obuhvaća, ali i odgovaraju na sva pitanja studenata. Na taj se način studenti upoznaju sa svakodnevnom radnom atmosferom, organizacijskom kulturom tog poduzeća, osim toga i prilikama za studentske prakse i poslove. Poduzeća na ovaj način kroz formalna i neformalna druženja mogu iz prve ruke saznati što studenti očekuju od svog poslodavca te im se predstaviti u punom smislu.

SAZNAJ VIŠE

Starter Mjesec karijera

Ovaj događaj studentima pruža jedinstveno interaktivno iskustvo dobivanja uvida u proces regrutacije koji će im kasnije pomoći u dobivanju posla i profesionalnom razvoju, dok poduzećima nudi priliku da se kroz interaktivnost novim snagama studentske populacije predstave u najboljem svjetlu. Samo sudjelovanje stoga je besplatno i za poduzeća i za studente.

SAZNAJ VIŠE

Starter priručnik

Starter priručnik namijenjen je populaciji studenata koji za vrijeme studiranja žele steći dodatna znanja i vještine. Ova knjižica sadrži mnoštvo profesionalnih savjeta i trikova, a neki od njih su kako bolje napisati životopis, kako se pripremiti za intervju te kako spreman ući na tržište rada. Starter priručnik bavi se i aktualnim temama i prati najnovije trendove na tržištu rada o kojima pišu stručnjaci u tom području. U Priručniku je predviđeno i područje u kojem poželjni poslodavci imaju priliku predstaviti svoje poduzeće i reći najvažnije o svom selekcijskom procesu i mogućnostima rasta koje pružaju.

SAZNAJ VIŠE

Starter Subota

Starter Subota projekt je uz kojega nastojimo u jednome danu, kroz interaktivne radionice izrade životopisa, selekcijskog testiranja te selekcijskog intervjua, predstaviti studentima što je sve potrebno prilikom stupanja na tržište rada te na koji način se istaknuti među ostalim kandidatima. Kako osigurati da tvoj CV ne bude bačen u kantu za smeće? Saznaj na starter suboti! Detalji čine razliku, a mi ćemo ti pomoći da presude u tvoju korist!

SAZNAJ VIŠE

Starter sustav

Najsuvremenija tehnološka i programerska rješenja omogućila su nam da svakom studentu koji traži praksu, pripravništvo ili zaposlenje, ponudu za posao pošaljemo direktno u elektronski sandučić. Kako je to moguće? Ti se prijaviš u Sustav, kažeš nam što te zanima, a mi ti proslijedimo oglase od poduzeća. Sustav filtrira oglase i šalje studentima samo one ponude koje su u skladu s njihovim preferencijama i tako uvelike olakšava snalaženje u moru poslovnih prilika. Glavna je prednost Sustava to što se ne radi o tipičnim studentskim poslovima, već poslovima direktno vezanima uz pojedinu struku. Ali to nije sve! Sustav ti može pomoći i u konstrukciji životopisa nudeći savjete kako ga poboljšati. Ako ti treba takva vrsta pomoći, pošalji svoj CV na starter@estudent.hr

SAZNAJ VIŠE

Pokažite svoje vještine, naučite nešto novo i osvojite vrijedne nagrade.

Accounting Battle

“Accounting Battle” je jedinstveno natjecanje iz područja računovodstva koje studentima pruža priliku da znanje stečeno na fakultetima primjene za rješavanje poslovnih problema iz prakse.
Ujedno se radi i o jedinom natjecanju ovakvog karaktera na razini Sveučilišta u Zagrebu.
Natjecanje sudionicima pruža priliku da skupe mnoštvo novih znanja, iskustava te poznanstava, a one najbolje očekuju vrijedne nagrade.
Glavni organizator natjecanja je tim Računovodstvo i financije iz studentske udruge eSTUDENT u suradnji partnerom projekta, grupom Mazars Cinotti.
U svom prvom izdanju natjecanje je ostvarilo 54 prijave studenata te je održano u dva kruga gdje je svaki natjecatelj individualno rješavao ispit, koji se sastojao od zadataka i praktičnih primjera.

SAZNAJ VIŠE

App Start Contest

Pretvaranje dobrih ideja u vrijedne aplikacije!

App Start Contest je vodeće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u izradi mobilnih i web aplikacija. Svake godine ASC okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa, od kojih su najzastupljeniji studenti programskog inženjerstva, grafičkog dizajna i ekonomije koji se u najčešće multidisciplinarnom timu brinu za tehnički, poslovni i vizualni aspekt svog rješenja.
Studenti dobivaju priliku pokazati svoju kreativnost, znanje i ambiciju, a tijekom cijelog procesa razvoja projekta studenti imaju priliku dobiti korisne savjete od mentora i predstavnika poduzeća te se tako približiti realizaciji svoje ciljane aplikacije, ali i ostvariti pobjedu i osvojiti vrijedne nagrade koje App Start Contest nudi.
Fakultet elektrotehnike i računarstva prepoznao je kvalitetu ovog natjecanja te mu dodijelio status vještine pod nazivom “Natjecanje u izradi aplikacija za pokretne uređaje” kroz koju studenti mogu osvojiti 4 ECTS boda ako ispune propisane zahtjeve.
Osim natjecateljskog dijela, ASC obiluje brojnim edukativnim i zabavnim događajima što je idealna prilika za povezivanje studenata i partnerskih poduzeća. Sudjelovanjem na ASC-u, prijašnji natjecatelji dobili su iskustvo koje ih je dovelo do njihovog prvog zaposlenja ili prakse, investitora za svoj startup ili upoznali druge iznimno nadarene studente s kojima danas imaju uspješne tvrtke na svim kontinentima.

SAZNAJ VIŠE

Brocoola

“Brocoola” je cool natjecanje za studente koji se žele okušati u svojim kulinarskim sposobnostima! Želiš nam pokazati kako možeš brzo složiti zdrav obrok dok čitaš skriptu, a da pri tome tvoj „studentski džep“ i dalje ostane dovoljno dubok i za pokoji party ili shopping? Na pravom si mjestu!

Brocoola želi pokazati studentima da zdrava i uravnotežena prehrana nije luksuz i da je sve što je potrebno za kvalitetan obrok na dohvat ruke uz malo truda i kreativnosti!

Natjecanje “Brocoola” traje dva tjedna i održava se u ožujku, a pobjednici će biti proglašeni na konferenciji “Mozak voli zdravo”.

SAZNAJ VIŠE

Case Study Competition

Case Study Competition je vodeće regionalno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva s kojim se neko poduzeće susrelo ili predviđa da će se susresti, a namijenjeno je proaktivnim studentima različitih interesa.
Na natjecanju sudjeluje velik broj studenata zahvaljujući poduzećima iz različitih gospodarskih grana te tematskoj širini njihovih poslovnih slučajeva. Poduzeća predlažu i zadaju temu, a studenti rješavaju prave poslovne slučajeve. Na taj način studenti dobivaju priliku pokazati svoja znanja, ideje i mogućnosti pred najboljim hrvatskim poduzećima kao potencijalnim budućim poslodavcima i za to bivaju bogato nagrađeni. Natjecanje omogućuje poduzećima dobivanje kreativnih ideja, povećanje baze zaposlenika te dobru promociju među studentima diljem regije.

SAZNAJ VIŠE

Elektroboj

Elektroboj je natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i kao takvo, jedinstveno u Hrvatskoj. Osim natjecateljskog dijela, Elektroboj čini i niz pomno osmišljenih predavanja i radionica.
Misija ovog projekta je popularizacija elektrotehnike, poticanje studenata da svoje ideje i znanja pretoče u praksu te povezivanje studenata i renomiranih tvrtki iz domene elektrotehnike i računarstva.
Elektroboj je namijenjen redovitim studentima fakulteta elektrotehničke struke i svim studentima čiji je interes elektrotehnika.
Natjecanje potiče kreativnost i ohrabruje studente na realizaciju vlastitih ideja istodobno ih suočavajući sa svim izazovima koje vođenje jednog ozbiljnog projekta nosi sa sobom. Osim kvalitetnog konačnog rješenja pred studente se stavlja zadatak da načine jednako kvalitetnu tehničku dokumentaciju svojeg rada te da u precizno određenim vremenskim rokovima ispune pred njih postavljene zadatke.

SAZNAJ VIŠE

LUMEN

Prateći svjetske trendove, eSTUDENT donosi novu platformu za studentska natjecanja – LUMEN. Prvi i najveći takav projekt na ovim prostorima, 2020.g započinje svoju prvu godinu postojanja s četiri različita područja: business, data science, development i engineering. Jedinstvenim spojem područja, na jednom se mjestu ujedinjuju proaktivni studenti i najbolja poduzeća. Osim usavršavanja na pojedinom području, studenti postaju kvalitetniji i kompetentniji kandidati budućim poslodavcima. Više informacija o pojedinom području možete pogledati klikom na link svakog pojedinog područja.

SAZNAJ VIŠE

LUMEN Business

LUMEN Business je edukativno studentsko natjecanje u organizaciji udruge eSTUDENT, nastalo kao preinaka dosadašnjeg Case Study Competition-a (CSC), najvećeg studentskog natjecanja u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva s kojima se neko poduzeće već susrelo ili predviđa da će se susresti. Ovogodišnje Business natjecanje jedno je od 4 područja velikog natjecanja LUMEN.

Cilj natjecanja je prvenstveno omogućiti proaktivnim studentima sa svih fakulteta da izađu iz svoje „comfort zone“, nauče nešto novo te probude svoju kreativnost kako bi se istaknuli i pokazali svoja znanja pred najboljim hrvatskim poduzećima kao budućim poslodavcima.

Natjecanje funkcionira tako da svako poduzeće zadaje jedan poslovni slučaj, odnosno case, s kojim se već susrelo ili predviđa da će se susresti, a studenti u timovima koje čine od 2 do 4 člana rješavaju odabrani slučaj. Svaki tim tijekom cijelog perioda natjecanja na raspolaganju ima mentora koji je upoznat sa slučajem te stručan u području iz kojeg je poslovni slučaj. Za natjecatelje su organizirane i radionice na kojima imaju priliku kroz praktičan rad naučiti kako izgleda proces razvoja neke ideje, kako održati dobru prezentaciju koja je ključna za prodaju gotove ideje na tržište te razne druge zanimljivosti.

Osim odlične prilike za networking i stjecanje novih znanja, najbolji timovi imaju mogućnost osvojiti novčane i brojne dodatne nagrade u obliku praksi i pripravništva od strane poduzeća. Natjecanjem poduzeća dobivaju uvid u nove i kreativne ideje, vlastitu promociju među studentskom populacijom te povećavaju bazu zaposlenika.

SAZNAJ VIŠE

LUMEN Data science

Data science je edukativno natjecanje u sklopu eSTUDENTove platforme za natjecanja pod nazivom LUMEN, a cilj natjecanja je da studenti na konkretnom zadatku iz prakse izbruse svoja znanja vezana uz analitičko razmišljanje, predikciju, računalne znanosti i matematiku.
LUMEN Data science je nasljednik dobro znanog Mozgala, jedinog studentskog natjecanja takve vrste u Republici Hrvatskoj. Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Pritom koriste različite statističke metode i tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Cilj LUMEN Data scienca je poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od dvije do četiri osobe.
Dubinska analiza podataka i prediktivni modeli su temelji uspješnog poslovanja poduzeća brojnih industrija te se to područje može smatrati zanimanjem budućnosti, ali i sadašnjosti.

SAZNAJ VIŠE

LUMEN Development

Development je edukativno studentsko natjecanje u organizaciji udruge eSTUDENT, nastalo kao nasljednik App Start Contesta, najvećeg studentskog natjecanja u izradi web i mobilnih aplikacija u Republici Hrvatskoj. Dio je platforme za studentska natjecanja LUMEN koja se sastoji od još 3 područja. Cilj natjecanja je da na konkretnom slučaju zadanom od strane akademske zajednice i partnera pokažu svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te primjene naučeno na stvarnoj situaciji. Studentima imaju priliku da se istaknu na tržištu, pokažu svoju kreativnost i želju za novim znanjima. Tijekom samog natjecanja održavat će se edukativne radionice za studente u suradnji s ostalim područjima unutar LUMEN platforme. Prijaviti se mogu svi studenti u Republici Hrvatskoj i oformiti tim od 2 do 4 osobe. Natjecanje funkcionira tako da akademska zajednica kreira slučaj, odnosno case, koji je u skladu s trendovima u IT industriji. Tijekom natjecanja održavat će se konzultacije s partnerima na kojima će studenti imati priliku pokazati svoje kreacije i dobiti feedback od najvećih IT firmi u Republici Hrvatskoj. Osim što će dobiti iskustvo i pokazati proaktivnost, natjecatelji imaju mogućnost osvojiti novčane i mnoge druge nagrade.

SAZNAJ VIŠE

LUMEN Engineering

LUMEN Engineering je jedinstveno edukativno natjecanje u Hrvatskoj u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i računarstva. Javlja se kao nasljednik natjecanja Elektroboj, koje već godinama uživa podršku kako akademske zajednice tako i brojnih poduzeća. Engineering je jedno od četiri područja LUMEN platforme za natjecanja. Timovi koji se sastoje od dva do najviše četiri člana natječu se u izradi rješenja koja zahtijevaju implementaciju u vidu elektroničkog uređaja ili sustava. Natjecatelji smišljaju rješenje za aktualne probleme iz prakse unutar unaprijed definiranih tema. Natjecatelji moraju poštivati zadane rokove unutar kojih moraju predati tehničku dokumentaciju, na temelju koje se odabiru finalisti, točnije njih sedam, koji nastavljaju natjecanje i počinju raditi na svom projektu. Natjecatelji će imati podršku partnerskih poduzeća u obliku konzultacija, koje će se održati nakon odabira finalista i neposredno prije završnice. Tijekom natjecanja, natjecatelji mogu pokazati svoje znanje, kreativnost, inovativnost i dobre organizacijske vještine, što im može uvelike pomoći kasnije prilikom zapošljavanja. Za vrijeme natjecanja organiziraju se edukativne radionice i predavanja vezana uz aktualnosti iz svijeta elektrotehnike čime se obogaćuju vještine i znanja natjecatelja, te se promovira elektrotehnika među širom publikom. Završnica natjecanja najboljim timovima donosi vrijedne novčane nagrade i izvrsne preporuke za buduću karijeru, kao i neprocjenjivo iskustvo rada na stvarnom projektu.

SAZNAJ VIŠE

Moot Court Croatia

MOOT COURT CROATIA je natjecanje u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na moot court natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava u svijetu. Natjecanje je namijenjeno studentima prava treće i viših godina, a sastoji se od dva dijela: sastavljanja pisanih podnesaka i usmenih ročišta temeljenih na hipotetskom slučaju.
Sudjelovanjem u natjecanju studenti stječu vrijedna praktična iskustva timskog rada, istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i rasprava pred sudom.
Najveću vrijednost natjecanja čini izravna uključenost profesora, sudaca i odvjetnika i ostalih pravnih praktičara.
Partneri natjecanja su renomirani odvjetnički uredi, stoga Moot Court Croatia studentima predstavlja jedinstvenu priliku povezati se s vrhunskim pravnim stručnjacima, kao i ostalim studentima prava diljem Hrvatske.

Osmu godinu uspješnog održavanja natjecanja Moot Court Croatia seli svoju organizaciju i održavanje iz Zagreba u Rijeku.

SAZNAJ VIŠE

Mozgalo

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja.

Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Pri tome koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Cilj Mozgala je poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od dvije do četiri osobe.

Dubinska analiza podataka i prediktivni modeli su temelji uspješnog poslovanja poduzeća brojnih industrija te se područje može smatrati zanimanjem budućnosti.

SAZNAJ VIŠE

Smartup

Smartup je studentsko edukativno startup natjecanje. Studenti se na natjecanje prijavljuju s inovativnom idejom, a konačni cilj je da tu ideju razrade u kvalitetan poslovni plan kao temelj vlastitog startupa. Na ovaj način promovira se poduzetnički duh među studentskom populacijom i potiče ih se da od najranijih dana uđu u svijet poduzetništva. Na Smartup se prijavljuju mladi, proaktivni i inovativni ljudi koji ideje razvijaju u najmodernijim i najperspektivnijim industrijama današnjice. Uz razvoj ideja, natjecatelji razvijaju mrežu poznanstava s mentorima i brojnim drugim cijenjenim osobama s hrvatske startup scene.
Natjecanje je koncipirano kao niz edukativnih radionica temeljenih na lean metodologiji uz jedno Bootcamp mentoriranje. Konačnu odluku o pobjedniku donosi stručni žiri na temelju predanih poslovnih planova i pitcha na završnici natjecanja. Pobjednike natjecanja očekuju primamljive novčane i razne druge nagrade.
Iako se prepreka između studentskog i poduzetničkog svijeta ponekad čini nepremostivom, Smartup je most koji na jednostavan način veže ta dva svijeta promičući poduzetništvo na pristupačan i zabavan način.

SAZNAJ VIŠE

Vizionar

Vizionar je najveći projekt u Hrvatskoj organiziran kao natjecanje u izradi vizualnih rješenja namijenjen studentskoj populaciji.

Svrha Vizionara je educirati okolinu što je dobar i kvalitetan dizajn te povezati dizajnerski proces i poslovno razmišljanje. Projekt omogućuje mladim profesionalcima da putem natjecanja pokažu svoj talent i stečene vještine te da se povežu s potencijalnim poslodavcima. Uz stvaranje referentnog mjesta za spajanje studenata društvenih i umjetničkih usmjerenja, ali i svih zainteresiranih za vizualne komunikacije, mladih profesionalaca i poduzetnika, cilj projekta je i promicanje dizajna kao elementa uspješnosti i prepoznatljivosti poduzeća, poticanje poduzetničkog duha i proaktivnosti. Vizionar je najveće studentsko natjecanje u izradi vizualnih rješenja te kao takvo predstavlja značajnu ulogu za svakog studenta koji se u njemu okuša.

SAZNAJ VIŠE

Pokažite svoje vještine, naučite nešto novo i osvojite vrijedne nagrade.

Inspirativni, edukativni, zabavni i društveno korisni događaji na jednom mjestu.

Financial Week

“Financial Week” projekt je kojeg svake godine organizira tim Računovodstvo i financije, a glavni mu je cilj približiti studentima zanimljivosti i aktualne teme iz svijeta financija. Sam projekt svake godine privlači veliki broj studenata, prošle godine se odazvalo više od 200 studenata, a neke od tema koje su bile obuhvaćene na prošlogodišnjem Financial Week-u bile su kako pokrenuti vlastiti startup, psihologija trošenja novca, kako odabrati kvalitetnog poslovnog partnera te izmjene u poreznom zakonu. U periodu od tjedan dana održana su četiri predavanja, jedna radionica te posjet poduzeću. Predavanja i radionice su održane od strane stručnjaka iz navedenih područja koji su studentima na zanimljiv način i kroz stvarne primjere prikazali aktualna zbivanja i teme iz područja financija. Kao što je već navedeno održan je i posjet poduzeću, tzv. Izlet na buduće radno mjesto (IBRM), kojim su studenti imali priliku iz prve ruke vidjeti kako stvari funkcioniraju u stvarnom svijetu. Ove akademske godine, “Financial Week” će se održati u tjednu od 16. do 20. prosinca 2019. na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu.

SAZNAJ VIŠE

Kopačka solidarnosti

Kopačka solidarnosti je humanitarni malonogometni turnir koji se održava već desetu godinu zaredom. Sudjelujući na turniru, studenti i poduzeća zajedničkim snagama skupljaju novčana sredstva kojima se omogućuje kupovina materijalnih sredstava za pomoć potrebitima. Ovim projektom svi zajedno ukazujemo na potrebe djece, mladih, ali i svih ostalih članova našeg društva, trudimo se poboljšati kvalitetu obrazovanja i, ono najbitnije, osigurati svakoj osobi mogućnost da ostvari svoj puni potencijal.
Uz sve to, Kopačka solidarnosti nudi poduzećima svojevrstan team building kroz sportske aktivnosti. Na prošlogodišnjem izdanju turnira sudjelovalo je 13 ekipa iz različitih poduzeća i studentskih udruga. Prikupljeno je 40.000,00 kn za Centar za slijepe i slabovidne Vinko Bek te je štićenicima omogućena kupnja prijeko potrebnih aparata.

Deseto izdanje Kopačke solidarnosti održati će se u dvorani Martinovka 16. i 17. 5. 2020.

SAZNAJ VIŠE

Mozak voli zdravo

“Mozak voli zdravo” dugogodišnji je projekt eSTUDENTa koji svake godine privlači velik broj studenata, a glavni cilj mu je motivirati i zainteresirati prvenstveno mlade ljude o brizi za vlastito zdravlje. Poseban naglasak pridaje se pravilnom načinu prehrane, redovitoj tjelovježbi, mentalnom zdravlju te iznimno važnoj osobnoj motivaciji.

Projekt uključuje edukativna predavanja i interaktivne radionice vođene u suradnji sa stručnjacima iz dotičnih područja, a ove se godine planira organizacija treće po redu konferencije “Mozak voli zdravo”. U sklopu projekta organizirat će se, petu godinu zaredom, online natjecanje “Brocoola”, jedino takvo u Hrvatskoj, na koje će se studenti moći prijaviti vlastitim video-receptom zdravog obroka, a pobjednike će izabrati stručni žiri nutricionista. Planirano vrijeme održavanja je ožujak 2020. godine.

SAZNAJ VIŠE

Nepotrebno je nekome potrebno

Nepotrebno je nekome potrebno projekt je humanitarnog karaktera koji se održava već šestu godinu zaredom. Glavni cilj ovog projekta je prikupiti materijalne potrepštine koje ljudima više nisu potrebne te ih donirati udrugama i domovima kojima to može značiti mnogo. Osim prikupljanja potrepština, cilj projekta je i poticati studente i mlade ljude da sudjeluju u humanitarnim akcijama, jer i najmanja sitnica nekome može puno značiti. Prošlogodišnji fokus projekta bio je na djeci oboljeloj od malignih bolesti. Studenti su, uz podršku svih onih koji su se uključili u akciju, prikupili 156 sokova, 64 mlijeka na biljnoj bazi, 235 čokoladnih mlijeka, 128 čajeva, 68 džemova/pekmeza, 14 teglica meda te 71 paket orašastih plodova i drugih namirnica. Jedan dio prikupljenoga pribora donirali smo štićenicima udruge „Dajmo im šansu“, dok je drugi dio bio doniran udruzi „Krijesnica“.

SAZNAJ VIŠE

URED

URED Consulting team je projekt mladih, ambicioznih i proaktivnih studenata volontera koji nude usluge poslovnog savjetovanja različitim tipovima poduzeća i poduzetnicima s ciljem povećanja njihove konkurentnosti i efikasnosti poslovanja na domaćem i inozemnom tržištu. Tim se sastoji od studenata s različitih područja zanimanja kako bi obuhvatili i proširili sliku gledanja problematike u cilju što uspješnijeg rješavanja problema klijenata u njihovu korist.

SAZNAJ VIŠE

Vodič za brucoše

Vodič za brucoše je priručnik koji je namijenjen prvenstveno studentima koji su tek započeli studiranje, kako bi uz različite informacije i savjete uspješno zakoračili u studentski svijet. Vodič upoznaje nove, ali i sve druge studente s mogućnostima koje imaju tijekom studiranja. Svaki novopečeni student ima slična pitanja: Iznajmiti stan ili ići u studentski dom?, U kojoj menzi jesti?, Što ako se razbolim?, Što raditi u slobodno vrijeme?. Odgovori na sva ta, ali i mnoga druga pitanja, kriju se u Vodiču. U dogovoru s fakultetima, brucoši svoj primjerak Vodiča dobivaju već u prvim danima studiranja kako bi im ulazak u novu etapu njihovog obrazovanja prošao što lakše i jednostavnije.

SAZNAJ VIŠE

Zlatni Indeks

Zlatni indeks je jedinstveni projekt kojim akademska zajednica, već desetu godinu zaredom, nagrađuje gospodarsku zajednicu za kontinuirani doprinos rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu. Kao svojevrstan Oscar, Zlatni indeks potiče poduzeća da kontinuirano budu prisutna u studentskoj zajednici, a studente da im poduzeća s osvojenim kipićem budu atraktivnija pri pronalasku prakse ili posla. Poduzeća se nagrađuju u 5 kategorija: Stručne prakse, Stipendije, Ulaganje u studentske udruge i projekte, Stručna potpora i organiziranje projekata te Najbolji imidž, a dobitnici se određuju u konkurenciji malih i srednjih te velikih poduzeća. Od 2014. godine dodjeljuje se posebno priznanje „Prijatelji studenata“, tim se priznanjem odaje posebna zahvala svim prijavljenim poduzećima koja su odlučila učiniti korak naprijed i investirati u budućnost.

SAZNAJ VIŠE

Znanost za sve

„Znanost za sve“ projekt je koji obuhvaća ideje studenata s raznih fakulteta sa zajedničkim ciljem: pokazati djeci da znanost može biti i je zabavna i zanimljiva, te ih tako poticati na daljnje istraživanje čime razvijaju vlastitu inovativnost i stječu nova znanja.

U obliku edukativnih radionica koje osmišljavaju, organiziraju i vode studenti, projekt se odvija u brojnim školama u Zagrebu i okolici te na znanstvenim festivalima diljem Hrvatske.

Prošle smo godine prešli oko 1300 km, putovali u 4 grada, sudjelovali na 5 velikih znanstvenih događanja i održali preko 35 radionica (20 izvan Zagreba), razveselivši oko 1000 djece s radionicama znanstveno-popularnog karaktera kojima je glavni cilj potaknuti interes već kod najmlađe generacije učenika za djelovanje u STEM području – koje obuhvaća znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Ove godine odlučili smo se okrenuti i studentima organiziranjem znanstveno-popularnih predavanja o zanimljivim temama.

Važan dio projekta je i dugogodišnja suradnja s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u sklopu koje sudjelujemo na nekoliko manifestacija – European Code Week, Dan otvorenih vrata FER-a te Noć muzeja – gdje održavamo LEGO Mindstorms radionice robotike, kojih smo prošle godine održali deset.

Projekt „Znanost za sve“ iz godine u godinu raste sadržajem pa ove godine slijede nove i zanimljive radionice.

SAZNAJ VIŠE

Međunarodna iskustva, multikulturalnost i otkrivanje prilika u inozemstvu.

Brošura ljetnih škola

”A book is an adventure waiting to happen”

Obećao si sam sebi da će ti baš OVO ljeto biti posebno, ali još ne znaš kako to ostvariti?

Zaviri u našu knjigu avanture i iskorači iz svoje comfort zone! :D

”And so the adventure begins…”

SAZNAJ VIŠE

Međunarodne suradnje

eSTUDENT rado surađuje s udrugama, institucijama i poduzećima prvenstveno u regiji, ali i ostalim zemljama Europe i svijeta. Smatramo da međusobnom suradnjom omogućujemo stvaranje novih vještina i znanja, vladanje opuštene,proaktivne i slobodne atmosfere te razmjenu iskustava kao i poslovnih i studentskih dojmova.

SAZNAJ VIŠE

Zagreb Summer Academy

Zagreb Summer Academy marks a new era for young people in Croatia and all around the world. The main goal is to bring focus on the skills not only wanted by an employer, but also needed in everyday life. It promotes teamwork, divergent thinking, efficient communication and much more.

As Zagreb Summer Academy is a successor of Dubrovnik Summer School it’s also based on intellectual capital. It’s purpose is to acquire new applicable knowledge and develop new skills by having personal interaction with great speakers and professors that are going to lead the workshops.

This summer academy guides participants to their future success by helping them understand their individual values, passions and potentials, choose their careers, determine and achieve their goals and develop useful skills and knowledge.

With each skill you grow as a person and to gain that skills at Zagreb Summer Academy you don’t have to be from one professional field, we welcome everyone who want’s to pursue their dreams.

SAZNAJ VIŠE