fw-online

Željan si pustolovina, zabave i novih znanja o financijama? Upusti se s nama u Tour de finance od 8. do 12. svibnja 2017. Drugu i zabavnu stranu financija i ove godine otkriva ti Financial Week, projekt edukativnog karaktera koji kroz neuobičajenu prizmu prikazuje sve ono što (ne)znamo o financijama.

U ponedjeljak 8. svibnja očekuju te predavanje i radionica o forenzičkom računovodstvu koje će voditi Diana Antičić. Ovo predavanje će te naučiti kako prepoznati istinitost financijskih izvještaja i kako se zaštiti od netočnih financijskih informacija i rezultata.

U utorak Velimir Šonje uvesti će te u svijet bihevioralnih financija. Bihevioralne financije predstavljaju novi pristup području financija koji uzima u obzir i neke druge aspekte čovjeka, tj. investitora, primjerice psihološke aspekte.  Šonje će pobliže objasniti kako investitori donose odluke, kako interpretiraju i reagiraju na određene informacije i zašto.

Kada je država počela provoditi mirovinsku reformu većina građana shvatila je da se ne mogu osloniti na mirovinu koja će proizići iz državnog mirovinskog sustava. Sve više ulagača je odabralo investicijski fond kao jedan od načina za stvaranje osobne mirovine. U srijedu, 10. svibnja, očekuje te predavanje Damira Grbavca na temu Sve što trebate znati prilikom odabira mirovinskog fonda? koje te može potaknuti na razmišljanje o osiguravanju vlastite budućnosti. Ovo predavanje će ti približiti pojam mirovinskih fondova, pomoći u odabiru adekvatnog mirovinskog fonda te objasniti koje čimbenike trebaš uzeti u obzir pri odabiru istog.

Što studenti moraju znati kada dođu u veliki sustav? Odgovor na to pitanje dobit ćeš na interaktivnom predavanju i radionici „ONE PAGE ONLY“ report koju će 11. svibnja voditi Marica Dusper, direktorica financija Zagrebačkog Holdinga. Tema su prednosti i nedostaci velikih sustava te kakav odnos veliki sustavi imaju s financijskim institucijama i kako se financiraju. Nadalje, saznat ćete i o pokazateljima koje svaki veliki sustav mora imati („must have“ pokazateljima) te o logističkoj ulozi ekonomskog sektora tvrtke kao potpori Upravi u izvršenju misije i vizije.

Kao šećer na kraju Financial Week-a, u petak 12. svibnja očekuje te posjet poslovnici Zagrebačke banke. Ući ćeš u radnu atmosferu jedne poslovnice te vidjeti kako izgleda dan jednog zaposlenika Zagrebačke banke.

Sve dodatne informacije o Financial Weeku možeš saznati na službenoj web stranici i na Facebook eventu

Nika Marin