FW_fb_članak_1

Zabava, osobne financije, Bitcoin, manipulacija financijskim izvještajima – ne, ne igramo se izbaci uljeza. Financije mogu biti jednostavne, korisne pa i zabavne, a na Financial Weeku pokazat ćemo ti kako. Između 2. i 6. svibnja očekuje te čak 5 predavanja na kojima se kroz neuobičajenu prizmu prikazuje sve ono što (ne) znamo o financijama. Posjeti nas na predavanjima koja će se održati na Ekonomskom fakultetu te Fakultetu elektrotehnike i računarstva i konačno svladaj financije na bezbolan način.

U srijedu 4. svibnja u 16 h pridruži nam se na FER-u u dvorani B2 na predavanju „Osobne financije – vodiš li ti njih ili one tebe?“. Prof. Marijana Ivanov naučit će te kako možeš najbolje upravljati svojim budžetom i što više uštedjeti, koje ciljeve trebaš postaviti te koji rizici vrebaju kad raspolažeš svojim novcem. Ne dopusti da ti studentsku zabavu kvari džeparac, nego odmah zabilježi ovo predavanje u svojem kalendaru.

Četvrtak (5. svibnja), ti donosi predavanje o Bitcoinu, valuti budućnosti koja je kontrolirana ni od koga, predstavlja početak revolucije digitalnog novca, a često se veže i uz mutne poslove. Ipak, bitcoin postaje sve popularniji i sve se češće koristi diljem svijeta. Na Ekonomskom fakultetu u dvorani 51 s početkom u 14 h, Vedran Ilić Dreven objasnit će ti „Kako je coin postao bitcoin“. Ako želiš saznati kako je Bitcoin od velike misterije došao do današnjeg statusa i što ga čini posebnim, ovo predavanje je namijenjeno upravo tebi.

Ako si se zapitao da li je tvoje predznanje iz financija dovoljno da pratiš ova predavanja, ne brini. Financial week možeš gledati kao projekt for “dummies” koji ti omogućava da konačno ovladaš financijskim izrazima i prestaneš se samo praviti da znaš što radiš te naučiš korisne stvari koje ti mogu pomoći u poslovnom i privatnom životu. Uz sve to, vrijeme je da prihvatiš da i financije mogu biti zabavne.

Predavanje o osobnim financijama i bitcoinu samo je dio paketa koji te čeka u sklopu Financial Weeka. Posjeti naš služeni facebook event i saznaj na vrijeme koja predavanja te još očekuju.