eSTUDENTov Consulting tim naporno je radio tokom ove godine te je uspješno rješavao mnoge  slučajeve tokom godine. Neki od slučajeva bili su za klijenta OPG Grgić te za ELITA PLUS agenciju.Prvi klijent s kojim su se susreli bio je klijent OPG Grgić kojega je zanimalo izvoz meda, točnije izvoz na Bliski Istok, ali i ostale zemlje u kojima postoji mogućnost potražnje za medom. Drugi klijent je ELITA PLUS koji je u potrazi za djelatnikom koji bi ostao kod njih graditi karijeru. Zanima ga kakav bi to trebao biti kandidat i kako da istaknu svoje prednosti da bi tom kandidatu bili poželjni.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) Grgić osnovano je 2007. godine u Vinkovcima. Gospodarstvo se bavi proizvodnjom različitih vrste meda vrhunske kvalitete (cvjetni, bagrem, kesten…) i ostalih pčelinjih proizvoda poput propolisa, cvjetnog praha, matične mliječi i raznih drugih pripravaka. Njihov med nagrađivan je brojnim nagradama i priznanjima. Od svog meda proizvode i prirodnu kozmetiku koja ne sadrži umjetne mirise i konzervanse. Svoje prirodne i visokokvalitetne proizvode prodaju preko facebook stranice, a iz prve ruke njihovi se proizvodi mogu isprobati na brojnim sajmovima

Za slučaj OPG Grgić istražene su procedure izvoza u razne zemlje, potrebni certifikati, te porezni aspekti izvoza. Istraženi su međunarodni sajmovi i potpore na koje bi se mogli prijaviti te su se preporučile količine meda potrebne za izvoz u strane zemlje.

Klijent je bio izrazito zadovoljan danim prijedlozima i rješenjima. “Dobili smo stvarno korisne informacije, budući da smo imali konkretan upit za suradnju i izvoz u Iran. Budući da trenutno uz puno truda uspijevamo prodati sav svoj med na našem tržištu, a kako nam je u planu proširenje broja košnica, izvozu meda ćemo pristupiti na temelju podataka koje ste nam prikupili kada za to dođe vrijeme.”

ELITA PLUS je agencija za zastupanje u osiguranju.  Zadatak agencije je osposobiti što više vrhunskih zastupnika u osiguranju koji će maksimalno profesionalno i stručno informirati tržište o potrebama osiguravanja života i imovine, uvjeriti građane da je neophodno štedjeti za starost te kako je važno zaštititi svoju imovinu od iznenadnih neželjenih događaja.

Za slučaj ELITA PLUS preporučen im je web dizajner koji će unaprijeiti njihovu web stranicu, otvoriti novi dio koji će se odnositi samo na nalazak novih zaposlenika pod nazivom ‘’Karijera’’. U novom odijeljku ‘’Karijera’’ biti će opisane sve prenosti dolaska i zaposlenja u njihovoj kompaniji te kako izgleda radni dan u kompaniji i što sve mogu očekivati od nje. Predloženi su im i novi načini oglašavanja kako bi se istaknuli među konkurencijom i lakše pronašli nove zaposlenike. Tim ELITA-e PLUS bio je vrlo zadovoljan ponuđenim rješenjem te su pohvaljene odlične timske snage koje eSTUDENT jako njeguje. Selma Horvat iz ELITA PLUS nam je dala izjavu ‘’Željno sam iščekivala vaš izvještaj nakon našeg zadnjeg sastanka. Na sastanku smo postavili visoke standarde pa sam i prema izvještaju imala visoka očekivanja. S velikim veseljem i zadovoljstvom moram priznati da ste ta moja visoka očekivanja uspjeli premašiti.’’

Tim Poslovnog savjetovanja odlično je odradio posao tokom cijele eSTUDENT godine što možemo vidjeti po zadovoljnim klijentima.

Laura Dumenčić