Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje novih eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu.

 

Vizija ECOTROPHELIE Hrvatska je postati nacionalno prepoznatljiv projekt, referentna i priznata spona za suradnju između visokoobrazovnih institucija, tehničkih centara i tvrtki u preradi i distribuciji hrane. Bazen talenata, vještine i inovacija za prehrambenu industriju, projekt koji  mladim, kreativnim i inovativnim studentima služi kao odskočna daska prema njihovim karijerama i razvijanju punog potencijala, uz posebno obraćanje pozornosti na ekološki pristup u svrhu očuvanja životne sredine.

 

Misija ECOTROPHELIE je okupljanje ambicioznih i proaktivnih sudenata kako bi sudjelovanjem u natjecanju istaknuli i tako ostvarili prvi korak u izgradnji karijere. Uz to, Ecotrophelia potiče povezivanje talentiranih studenata različitih usmjerenja međusobno, ali i s budućim poslodavcima, te pruža studentima dodatna praktična iskustva i teoretska znanja.