Druga radionica za Data Science entuzijaste powered by Mozgalo & ReversingLabs

Prvi ciklus radionica studentskog natjecanja Mozgalo nastavlja se u četvrtak 4. travnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A201 u 18 sati. Drugu radionicu, čija je tema Overfitting and Data Augmentation, održat će Fran Jurišić iz tvrtke ReversingLabs. Jurišić će svima zainteresiranima objasniti kako koristiti stabla odluke i detektirati problematične dijelove skupa u svrhu boljeg upoznavanja podataka s kojima će natjecatelji baratati tijekom rješavanja nagradnog zadatka predstavljenog na svečanom otvorenju Mozgala.

Radionica se održava zbog predviđanja potencijalnih poteškoća s overfittingom; s ciljem da se zaintersiranima pomogne da razumiju podatke i ovladaju njima tijekom rješavanja zadatka. Druga radionica također je interaktivne prirode, a otvorena je za sve koji žele bolje razumjeti kako uspješno riješiti problem overfittinga te sve Data Science entuzijaste, mlade profesionalce i studente koji se pronalaze u ovom području. Više o radionici možete pronaći na Facebooku.

“Mozgalo je prilika za sve nas da napravimo korak više. Sudionici će okušati na novom izazovu i naučiti nove vještine, a partneri svoje znanje i iskustvo oblikovati i učvrstiti kako bi ga mogli prenijeti. Ovo nije samo natjecanje nego i suradnja kojom stvaramo i jačamo našu data science zajednicu”, komentar je Frana Jurišića na cjelokupnu pozadinu ovog projekta.

Nagradni zadatak zadali su Adacta i Raiffeisen Bank te najuspješnije studente čeka bogati nagradni fond (14 tisuća kuna za prvo mjesto, 10 tisuća kuna za drugo, 6 tisuća kuna za treće i tisuću kuna za najbolju prezentaciju). Kako bi natjecatelji čim uspješnije riješili zadatak, radionice se nastavljaju. Treća će se radionica održati 11. travanja, također na FER-u, a održat će je Mario Jurić iz Megatrenda na temu Web Scraping in Python. Drugi ciklus radionica nastavlja se u svibnju.

Marija Bobinski